Skip to main content

De leukste terrassen van Amsterdam

Nu er weer een hoop zonnige dagen voor ons in het verschiet liggen is een terras opzoeken voor een speciaal biertje, cocktails of een wijntje geen overbodige luxe. En laat Amsterdam nou net op elke hoek van de straat een terras hebben zitten. Maar welke terrassen hebben een mooie ligging of brengen iets unieks met zich mee? Ik zoek het voor je uit!

Lion Noir

Dit mooie terras is gelegen in het midden van ons mooie centrum. Een unieke, leuke locatie met oog op de binnenstad. Lion Noir serveert naast reguliere drankjes, cocktails en Bar Bites ook uiterst culinaire gerechten. Van een lekkere amuse tot aan gerechten met buikspek en soft shell crab. Voor de culinaire fijnproevers onder ons is Lion Noir niet alleen een mooie plek om na een lange werkdag of urenlang college in de zon te zitten. Bekijk alvast even de menukaart van Lion Noir om de lekkerste cocktails te checken.

Hannekes Boom

Wil jij graag uitzicht over het IJ terwijl je aan van de zon geniet? Misschien is Hannekes Boom dan helemaal jouw ding. Je hebt er altijd wel plek en in de agenda van Hannekes Boom staan ook alweer een aantal dingen in de agenda voor deze zomer. Zo kun je Braziliaanse Samba tegenkomen, ondersteund door percussie. Uiteraard kun je hier ook terecht voor een grotere hap. Hannekes Boom serveert onder andere een broodje garnalenkroket, verschillende salades, panini en soep. Je hebt er altijd wel een plekje en wordt snel geholpen. Top dus!

Festina Lente

Dit eetcafé is ook te vinden in hartje Amsterdam. Dit terras is niet alleen mooi aangekleed, je zit er ook zo goed als uit de wind. Ideaal dus wanneer de zon schijnt. Vergeet je je niet in te smeren?

Wat betreft opzet is dit eetcafé met terras wat meer ingetogen, maar desalniettemin een absolute aanrader als je in de buurt bent. Het idee was om een huiskamer buitenshuis te realiseren. Deze huiskamer is op zo’n manier ingericht dat je helemaal tot rust kunt komen. Mocht het weer buiten niet om aan te zien zijn, is er dus altijd binnen nog een plek vrij! Het mooie aan Festina Lente is dat je er naast lunch en diner, ook voor ontbijt terecht kunt. Sla dus snel je slag!

Skylounge

Ik ga afsluiten met mijn persoonlijke favoriet. Bij Skylounge Amsterdam heb ik onlangs nog gezeten en het was top! Je zit lekker hoog met een mooi uitzicht over Amsterdam. Sky Lounge is vrijwel naast Amsterdam centraal gevestigd en is enorm luxe ingericht. Je kunt ervoor kiezen om binnen achter het glas te zitten, maar in de zomer ga je natuurlijk richting het dakterras. Je kunt naast je drankje gaan voor bijvoorbeeld een rijk gevulde Pokebowl. Snel checken! 

Ben je een dagje in Amsterdam? Wij vertellen je welke 5 musea in Amsterdam je echt moet bezoeken!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.