Skip to main content

De leukste online activiteiten om met je vrienden te doen

De impact van het coronavirus is groot en dit merk je iedere dag weer. Er is veel veranderd in het afgelopen jaar, zo bijvoorbeeld ook het contact met vrienden en vriendinnen. Je ziet elkaar minder en als je elkaar ziet dan kun je niet veel doen. Online kun je elkaar zo veel zien als je wilt, maar dit blijft vaak toch wat oppervlakkig. Ook wordt online met elkaar afspreken vaak als vermoeiend gezien, je zit immers al de hele dag achter je laptop. Toch kunnen online activiteiten erg leuk zijn en juist veel energie opleveren. In deze blog delen we de leukste online activiteiten om met je vrienden en vriendinnen te doen. Je zult zien dat je ook online een hele leuke avond met elkaar kunt hebben!

Online dineren

Dat iedereen momenteel alleen thuis zit, betekent niet dat de wekelijkse etentjes met je vrienden niet meer door kunnen gaan. Dit kan namelijk ook gewoon online! Spreek met elkaar een tijd af en zorg dat iedereen met zijn of haar bordje eten rond die tijd online komt. Het is natuurlijk anders dan in het echt met elkaar eten, maar het is zeker een goed alternatief om iets leuks te doen met je vrienden. Je kunt ervoor kiezen om allemaal hetzelfde eten te maken of te bestellen om het gevoel van samenzijn te versterken. Een andere twist aan de avond kun je geven door voor elkaar een verrassingsmaaltijd te bestellen. Spreek een bedrag en een tijd af en laat wat lekkers bezorgen voor één van de anderen! Hoe leuk is dat?

Pubquiz

Wie voor de lockdown regelmatig in een Irish Pub kwam heeft er waarschijnlijk wel ervaring mee; de pubquiz. Onder het genot van een biertje worden in teams allerlei vragen, uit verschillende categorieën, beantwoord. De quizzen worden massaal online georganiseerd. Leuk om er een keer met je vriendengroep aan mee te doen! Je kunt natuurlijk ook zelf een quiz maken met behulp van bijvoorbeeld Kahoot. Je kunt zowel algemene vragen als persoonlijke vragen maken. Zo houd je elkaar ook nog een beetje op de hoogte van elkaars leven!

Escaperoom

Een leuke activiteit om met je vrienden te doen is een online escaperoom. Het spel is momenteel erg populair, de webshops staan er vol mee. Bij een online escaperoom los je onder tijdsdruk spellen en puzzels op. De escaperooms zijn er in allerlei soorten en maten, zo is er voor ieder wat wils. Het leuke van een escaperoom is dat je echt als team de puzzels en raadsels moet oplossen. Je vergeet bijna dat je allemaal in een andere ruimte zit. De escaperoom is zeker een leuke en soms zelfs spannende activiteit om met elkaar te doen!

Zin in een online spelletje? Check dan hier de leukste online spellen om met vrienden te spelen!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.