Skip to main content

De leukste festivals van Amsterdam in de open lucht

Het mooie weer begint zich zo nu en dan weer te laten zien. Terrassen raken binnenkort weer overvol en het festivalseizoen staat al in de startblokken. Misschien heb jij al meerdere tickets kunnen fixen voor je favoriete festivals deze zomer. Mocht je echter nog een beetje inspiratie zoeken wat betreft aan welk festival je je zuur verdiende centjes gaat uitgeven, dan help ik je een handje door de leukste festivals van Amsterdam in de open lucht te benoemen!

Amsterdam Open Air 2019

Misschien een open deur, maar Amsterdam Open Air is toch wel een heel populair festival in het Groene Gaasperpark. Je kunt ervoor kiezen om een dagje te gaan, maar als je echt niets wil missen dan zijn er weekendtickets verkrijgbaar. Het festival vindt plaats op 1 en 2 juni. Misschien geen datum die doorgaans zonovergoten is hier in Nederland, maar om de een of andere reden schijnt de zon elke editie weer voluit! De line-up van dit jaar kan ik je helaas nog niet vertellen, aangezien die nog niet bekend is. Wel kwamen er vorig jaar artiesten als STRAF_WERK, Kris Kross Amsterdam en Daily Paper. Dat belooft ook dit jaar weer een mooi weekend te worden!

Vunzige Deuntjes Festival 2019

Mocht je liever gewoon een dagje gaan en niet al te veel geld kwijt willen zijn, dan is het openluchtfestival Vunzige Deuntjes eentje om in de agenda te zetten! Het festival vindt op 20 juli plaats op het N1 park in Westpoort. De muziekstijlen komt voort uit Hip-Hop, R&B en Dancehall en onderscheid zich van de rest doordat het tijdloos is en niet in een kader geplaats kan worden. Spreekt de naam van dit festival alleen al jou wel aan? Check dan even de website van Vunzige Deuntjes voor meer informatie.

Appelsap fresh music Festival 2019

Het festival Appelsap vindt wat later in de zomer plaats, namelijk op 10 augustus in het Flevopark. De kaartjes voor dit festival zijn ook spotgoedkoop. Voor een ticket waarmee je van 11.00 tot 00.00 terecht kunt, betaal je vanaf 14,- euro. Naast veel verschillende soorten muziek richt dit festival zich ook op lekkere, internationale gerechten en leuke activiteiten voor de jeugd. Het is een wat breder festival dan bovenstaand, maar misschien juist daarom extra interessant. Het weer is in augustus in Nederland over het algemeen natuurlijk ook helemaal top, geen reden om niet naar dit toffe festival te gaan dus!

Pride Amsterdam 2019

Als we het hebben over openluchtfestivals sluiten we natuurlijk af met een internationaal groots opgepikt evenement. Pride Amsterdam is een bekend fenomeen geworden Amsterdam. Een reeks aan feestboten in het water, mensen die in alle kleuren en smaken verkleed zijn, maar bovenal gewoon jezelf kunnen zijn. Pride Amsterdam heeft het allemaal. Een groot aantal lhbt-organisaties laten zien waar zij voor staan en waar ze voor vechten. Dit jaar loopt de route van oost naar west in plaats van west naar oost. Ben jij erbij?

Dit was een kleine greep uit wat er deze zomer allemaal in de open lucht georganiseerd is. Het festivalseizoen heeft zoals elk jaar een hele hoop te bieden. Keuze genoeg dus, de vraag is alleen waar je wel of niet naartoe gaat. Houdt alle festivalagenda’s in ieder geval goed in de gaten om de beste festivals te kunnen checken aankomende zomer!

Zijn de tickets uitverkocht? Dan kun je altijd nog naar de overheerlijke foodfestivals in Amsterdam deze zomer!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.