Skip to main content

De leukste festivals deze lente

De tijd van het jaar is aangebroken dat de zon zijn koppie weer laat zien (finally). Langzamerhand wordt het steeds lekkerder weer en raken de terrasjes bomvol. Maar dit betekent ook dat het weer tijd is voor festivals! Ieder jaar wachten we hier weer met smart op en daarom hebben wij vandaag alvast de leukste vijf festivals van deze lente op een rijtje gezet. Deze mag je dit jaar echt niet missen!

Intents festival

Wie kent dit festival niet? Het is een wel bekend hardcore festival waar je lekker flink kunt stampen en hakken. Zelfs als je niet zo into hardcore bent, is dit festival zeker een aanrader. Dit jaar is Intents vanaf vrijdag 26 mei t/m zondag 28 mei. Ben je diehard fan? Ga dan voor een weekender! Nog een voordeel aan Intents is dat het een van de weinige festivals is met een toegang vanaf 17 jaar. Ideaal als je je kleine broertje of zusje mee wilt nemen.

Amsterdam Open Air (AOA)

Toch wel een van de leukste festivals van het hele jaar moet ik persoonlijk zeggen. Bij dit festival draait het allemaal om chillen en de lekkerste muziek. Ze draaien er van alles, dus kom je er niet uit met je vriendengroep? Ga voor AOA, hier heb je het sowieso allemaal naar je zin! AOA is dit jaar vanaf zaterdag 3 juni t/m zondag 4 juni en kan je er geen genoeg van krijgen? Wees gerust, ook bij dit festival kan je voor een weekender gaan.

Pinkpop

Met de grootste artiesten en de vetste DJ’s kan je Pinkpop dit jaar zeker niet missen. Onder andere Justin Bieber zal aanwezig zijn, Sean Paul, Martin Garrix, Broederliefde en nog veel meer. Het festival is zoals gewoonlijk weer in het pinksterweekend, vanaf zaterdag 3 juni t/m maandag 5 juni. Koop je tickets nu het nog kan en ga los op de lekkerste muziek in juni!

Defqon

Dit is er weer een voor de hardcoretijgers onder ons. Ben jij zo’n tijger? Dan zal je dit festival ongetwijfeld kennen. Ook dit jaar weer beloofd het een spektakel te worden. Alhoewel Defqon officieel nét buiten de lente valt (21 juni begint de zomer). Kon ik het niet laten om deze tussen de top 5 te doen. Ieder jaar weer trekt dit festival duizenden bezoekers en wederom dit jaar moet je er echt bij zijn. Defqon vindt plaats vanaf 23 juni t/m 26 juni. Kan jij een weekender aan?

Best Kept Secret

De naam zegt dan wel: ‘Best Kept Secret’ maar inmiddels weten al heel veel mensen van dit toffe festival af. Waaronder jij nu ook! Dit festival is te vinden in de Beekse bergen van 16 juni t/m 18 juni. Bij de line-up zal je misschien niet echt bekende namen zien maar dit is juist het concept van Best Kept Secret: nieuwe artiesten aan de wereld laten zien. Hoe tof!

Voor zover de leukste festivals van deze lente. Ben je nou van plan om naar veel festivals te gaan deze lente/zomer? Dan mag je flink sparen want festivals kosten nou eenmaal veel geld… Bekijk hier onze blog om je uitgaven te halveren en houd geld over voor de festivals!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.