Skip to main content

De leukste buitenactiviteiten voor studenten!

Nu het zonnetje weer schijnt, wordt het weer tijd om naar buiten te gaan. Veel studenten hebben geen (grote) tuin. Daarom hebben wij voor jullie een paar leuke buitenactiviteiten bedacht!

Picknicken

Op een zonnige dag is er niets zo leuk als een picknick met je vrienden. Het is goedkoop en simpel te regelen. Het enige wat je hoeft te doen is eten en drinken te halen en het dichtstbijzijnde park op te zoeken. Dat is een stuk beter dan alleen op je kleine studentenkamer zitten! 

Een bootje huren

Woon jij in een studentenstad met water? Dan is de kans groot dat je een bootje kan huren samen met je vrienden! Dit is wel iets duurder, maar het is wel heel leuk. Hoe meer vrienden je verzamelt, hoe goedkoper (en gezelliger) het is. Dan kan je namelijk de kosten delen :). Neem een box mee en een kratje bier en je kan de hele dag lekker chillen op het water. Last minute wat extra drank of eten nodig? Flink bezorgt boodschappen binnen een paar minuten. Leg de boot aan op een handige plek en ontvang je boodschappen snel!

Ga buiten sporten

Wil je liever iets actiefs doen buiten? Volg dan eens een bootcamp training! Deze worden veel aangeboden. Vaak kan je een gratis proefles volgen om te kijken of het iets voor jou is. Dit is uiteraard ook nog eens een leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen. Sport je toch liever alleen? Dan kan je natuurlijk ook gaan hardlopen. Zet een lekker muziekje op en je kan gaan! Het is gratis en goed voor je. Wie wil dat nou niet?

Dagje strand

Een dagje strand is de perfecte manier om even helemaal tot rust te komen (en bruin te worden). Even weg uit die drukke studentenstad. Je hoeft even niet te denken aan al die deadlines die je te wachten staan. Woon je ver weg van het strand? Er rijdt een trein naar Scheveningen. Met je studenten OV ben je er misschien wel veel sneller dan je dacht en dan is het ook nog eens gratis! 

Ga naar de dierentuin

Dit is een activiteit waar je waarschijnlijk niet zo snel aan denkt. Maar dat betekent niet dat het niet leuk is! Een dagje door de dierentuin struinen met je vrienden is een stuk leuker dan je denkt. Er is van alles te zien en je kan er altijd een lekker hapje eten. Goedkoper tickets voor de dierentuin scoren? Er staan regelmatig scherpe deals op dagtickets.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.