Skip to main content

De leukste Amsterdamse (web)shops met cadeaus

De gezelligste tijd van het jaar komt er weer aan, Kerstmis! Dit betekent ook lekker eten en samen zijn met je familie, maar ook dat je weer cadeaus moet uitzoeken geliefden. Toch ieder jaar weer een uitdaging, die de nodige stress met zich meebrengt. Zeker als de ander geen wensen heeft kan het lastig zijn. Gelukkig zijn er een aantal dingen die het áltijd goed doen en die iedereen leuk vindt om te krijgen. Én gelukkig zijn er in Amsterdam veel winkels waar je - ook als je niet weet waar je naar op zoek bent – wél kunt slagen voor een leuk en origineel cadeau.  Onderstaand een aantal cadeau- en winkeltips om deze Kerst niet met lege handen aan te komen.

Geef een boek

Een boek cadeau geven is altijd een goed idee, hier kun je namelijk zélfs dat ene familielid dat zogenaamd alles al heeft, mee verblijden. Ook wanneer diegene geen fanatieke lezer is is een boek een goed idee, koop dan een boek dat motiveert in het beoefenen van zijn of haar hobby’s. Geef bijvoorbeeld een kookboek, een fotografieboek, of een boek over mode. Amsterdam heeft een aantal grote boekhandels. Zo heb je op het Rokin boekhandel Scheltema zitten, waar de keuze aan boeken zo groot is dat de kans klein is dat je met lege handen de deur uitloopt. Verder heb je op het Spui The American Bookcenter en Athenaeum boekhandel, en overal in Amsterdam zitten kleinere boekhandels waar je ongetwijfeld kunt slagen.

Museumjaarkaart

De musea zijn door het verminderd toerisme rustiger dan ooit én het bezoeken van een museum behoort tot een van de weinige activiteiten die nog wel kunnen in deze gekke tijd. Zeker nu is een museumjaarkaart dus een topcadeau. Met deze kaart heb je toegang tot meer dan 400 musea in heel Nederland, en mochten de leukste nou toevallig nét in Amsterdam zitten. Bijvoorbeeld het Anne Frank huis, de Hermitage of het Rijksmuseum. Keuze zat!

Cadeau voor je interieur

Nu iedereen zoveel thuis zit, wordt het belangrijker om van je thuis een fijne plek te maken. Een cadeau wat hieraan bijdraagt is dus nooit verkeerd. Geef bijvoorbeeld een leuke kandelaar met lekkere kaarsen, kandelaren, een mooie vaas, een lekker plaid voor op de bank, leuke fotolijstjes, en ga zo maar door. Check Fonq voor inspiratie, hier hebben ze veel leuke dingen om te geven en ook voor kleinere cadeautjes kun je hier goed slagen. Wat ook leuk is; geef een plantje voor in huis, deze koop je bijvoorbeeld bij Wildernis op de Bilderdijkstraat.

Leuke hebbedingen

Als je écht geen idee hebt wat je iemand kunt geven maar wel iets unieks wilt geven, slaag je sowieso bij een conceptstore. In Amsterdam zitten er tientallen en hier weet je zeker dat je iets leuks tegen het lijf loopt. In een conceptstore vind je namelijk heel veel hebbedingen, waarvan je eerder niet wist dat je deze wilde hebben maar die wel heel leuk zijn om te geven én te krijgen. In dit soort winkels hebben ze vaak kleding, sieraden, accesoires, mooie boeken en bladen, meubels, en ga zo maar door. Een aantal leuke in Amsterdam zijn bijvoorbeeld; GekaaptThings I like, things I loveWe are Labels en Ko.

Hopelijk ben je met deze tips voorzien van wat inspiratie en heb je zo minder stress voor het vinden van een geslaagd cadeau. En uiteindelijk gaat het natuurlijk niet alleen om de cadeaus maar vooral om de gezelligheid deze dagen. Veel succes met cadeaushoppen!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.