Skip to main content

De lekkerste oliebollen van Amsterdam

De laatste maanden van het jaar zijn weer aangebroken en dat betekent: oliebollen! Je komt ze tegen in de supermarkt, bij de oliebollenkraam, bij de bakker en misschien zelfs in jouw kerstpakket. Maar nu is de grote vraag: waar vind je de lekkerste oliebollen in Amsterdam? Lees snel verder om dit te ontdekken!

Gebakkraam Albers

Deze oliebollenkraam aan in Zuid Oost was volgens de AD de 18e beste oliebollenbakker van Amsterdam. Gebakkraam Albers is te vinden aan Remmerdenplein 100. De verse oliebollen hebben volgens de testers een frisse smaak en zijn heerlijk krokant.

Hartog's volkoren

Deze bakker aan de Wibautstraat in Oost is heel erg bekend. Naast volkoren brood bakken ze ook volkoren oliebollen. De oliebollen zijn gemaakt van alleen maar natuurlijke ingrediënten. Door deze gezondere twist kan jij extra genieten van je oliebol. Je kan ook makkelijk oliebollen online bestellen. Dat scheelt je wachten in de (meestal lange) rij. Heb je meer zin om zelf te bakken? Probeer dan eens hun recept uit!

De Bakkerszonen

Deze bakkerij heeft een locatie in Noord, Oost en in het centrum. De eigenaren zijn allemaal zonen van bakkers, waardoor ze heel wat jaren ervaring hebben. Zij bakken de oliebollen op 180 graden, zodat ze niet vol zitten met olie. Dit maakt ze knapperig van buiten en zacht van binnen. Bij de Bakkerszonen ben je ook op het juiste adres voor boterkoeken, gebakjes en andere lekkernijen. 

Bakkerij Ad Straathof

Dit familiebedrijf bestaat al sinds 1945 en is gevestigd in Oud-West. De jarenlange ervaring heeft een heerlijke oliebol opgeleverd. Maar ze zijn niet alleen goed in oliebollen bakken! Heb je wel eens gehoord van weesper moppen? Dat is een koekje van amandelspijs, amandelen en suiker. Ook een aanrader!

Biolicious IJburg 

Zoals de naam al zegt is dit een biologische speciaalzaak. Bij Biolicious IJburg worden de oliebollen met kokosolie en kokosbloemsuiker gebakken. Hierdoor smaakt de oliebol een tikkeltje tropisch. De producten worden zoveel mogelijk lokaal ingekocht. Hierdoor draag je met jouw aankoop indirect bij aan duurzaamheid. Dat is een goed excuus om de oliebollen te kopen, toch? ;)

Heb je geen zin om het huis uit te gaan of heb je gewoon onwijs veel zin om te bakken? Bak dan zelf oliebollen! Soms smaakt het nóg lekkerder als je het zelf maakt. Probeer bijvoorbeeld een recept van Lekker & Simpel, Koopmans of Albert Heijn. Als het de eerste keer is dat je oliebollen maakt, zal het misschien wat lastig zijn. Maar als je het recept aandachtig volgt, moet het wel goedkomen!

Eetsmakelijk en geniet ervan!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.