Skip to main content

De lekkerste glutenvrije restaurants in Amsterdam

Aan eetgelegenheden geen gebrek in onze hoofdstad, maar wat als je intolerant of allergisch bent voor bepaald voedsel? Voor mensen met coeliakie (glutenintolerantie) of een glutensensitiviteit wordt het steeds gemakkelijker om buiten de deur een hapje te gaan eten. Ik heb zelf coeliakie, een auto-immuun ziekte waardoor ik absoluut geen gluten kan verdragen. Eén kruimel brood is al genoeg om mij een week uit te schakelen. Ik heb gemerkt dat in het afgelopen jaar veel meer restaurants in Amsterdam rekening zijn gaan houden met het bereiden van veilig glutenvrij eten! Ik heb daarom voor jullie mijn favoriete restaurants die veilige glutenvrije gerechten serveren in Amsterdam op een rijtje gezet!

Mastino V - Bilderdijkstraat 192H

Ben je in Amsterdam en heb je onweerstaanbaar veel zin in een échte goede glutenvrije pizza? Look no further, want Mastino V is the place to be! Alle pizza's zijn glutenvrij en kunnen allemaal vegetarisch en veganistisch bereidt worden. Ik zou wel eventjes reserveren, want de keren dat ik er was, was het mega druk! Maar als je van de zomer lekker in het park je pizza wilt verorberen, dan kun je 'm natuurlijk ook gewoon meenemen!

De Italiaan - Bosboom Toussaintstraat 29

Nog een mega goede Italiaan in Amsterdam heeft de toepasselijke naam De Italiaan gekregen. Hier kun je terecht voor glutenvrije pizza's en pasta's! De pizza's zijn verrukkelijk en ook de pasta's zijn heerlijk! Je moet wel eventjes reserveren van te voren, want dan zorgen ze dat er glutenvrije pizzabodems of pasta voor je klaar ligt. Let wel op: ze niet 100% garanderen dat de pizza's helemaal glutenvrij zijn, omdat er in de keuken met gluten wordt gewerkt. De pizza's gaan wel gewoon in een eigen oven. Durf je de pizza niet aan, dan word je ook heel gelukkig van de pasta's!

Bar Bitterbal - Utrechtsestraat 18

Baal jij er ook zo van dat jij nooit mee kan eten van die heerlijk ruikende schaal met bitterballen als je op het terras zit met vrienden? Ik in ieder geval wel, maar ik heb goed nieuws! Eind 2018 opende namelijk in Amsterdam een hemeltje: Bar Bitterbal. Hier hebben ze maar liefst 25 verschillende bitterballen op de kaart staan. Deze zijn helaas niet allemaal glutenvrij, maar ze hebben wel glutenvrije bitterballen! En het mooie is dat ze een compleet glutenvrije frituur hebben voor je, zodat je ook geen last hebt van kruisbesmetting! 

Van plan om binnenkort een dagje naar Den Haag te gaan? Lees dan onze blog met de lekkerste glutenvrije restaurants in Den Haag.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.