Skip to main content

De beste tattooshops van Amsterdam op een rijtje

Onder onze generatie zijn tattoos bijna niet meer weg te denken. Vroeger werden tattoeages veel minder gewaardeerd en was het zelfs een beetje een taboe. Tegenwoordig is dit helemaal niet meer het geval en hebben een heleboel verschillende mensen een tattoo. Zelfs studenten! Zo ben ik ook een sleeve begonnen, wat mij een mooie aanleiding leek om te checken wat de beste tattooshops van Amsterdam zijn. En dit zijn er nogal wat!

Ink District

Bij het laten zetten van een tattoo, is het altijd aan te raden om de juiste tattoo artiest te vinden. Elke tatoeëerder heeft namelijk een eigen stijl en specialisme. Ink District heeft naast de vaste tattoo artiesten, ook regelmatig guest artists. Dit zijn artists (soms uit het buitenland) die een dag of drie aanwezig zijn in de shop om hun talent te benutten. Interesse in een afspraak? Check dan even de website van Ink District of ga langs bij de Nieuwezijds Voorburgwal 38.

Sakura Tattoo Amsterdam

Dit is een grote en bekende tattooshop aan Zeedijk 58a in Amsterdam. Bij Sakura worden een hoop verschillende tatoeëerders ingezet, waaronder eigenaar en oprichter Richard. Hij zet al sinds 1996 professionele tattoos en heeft officieel de deuren van Sakura geopend. Hij is zelf het liefst bezig met de ‘Japanse stijl’, maar beheerst verschillende andere stijlen. Een andere reden waarom Sakura een van de beste tattooshops van Amsterdam is: er zijn verschillende tattoo artiesten uit het buitenland werkzaam, zoals de Italiaanse Oliver en Heather uit de VS. Door de verschillende stijlen en invloeden van verschillende culturen, is deze tattooshop een aanrader voor mensen die nog twijfelen over wat hun volgende plaatje precies wordt. Ben jij nog niet volledig overtuigd? Maak dan snel kennis met de crew van Sakura Tattoo Amsterdam!

Gentle Ink

Gentle Ink is een van de beste tattooshops van Amsterdam en heeft twee tattoo artists: TJ en Kaj. Alhoewel ze weinig over zichzelf naar buiten brengen op de website, is te zien dat ze enorm veel passie voor hun beroep hebben. Naast de goede recensies, straalt de website ook een bepaalde kalmte uit. Je krijgt de juiste voorlichting voor als je begint aan je eerste tattoo en wat je allemaal kunt verwachten. Ook ziet het portfolio er sierlijk uit, met veel grote tattoo pieces. Maar ongetwijfeld zullen de heren een kleinere tattoo ook niet uit de weg gaan. Wil jij ook een kijkje achter te schermen nemen? Bekijk dan het portfolio van Gentle Ink of ga langs op de Albert Cuypstraat!

Ben jij net als ik weer aan het nadenken over de zoveelste tattoo of sta je vol spanning op het punt een eerste te laten zetten? Hoe dan ook, deze tattooshops in Amsterdam weten je op de juiste manier aan jouw favoriete tattoo te helpen. Uit eigen ervaring kan ik meegeven dat tattoo artists over het algemeen heel bekwaam omgaan met mensen die hun eerste tattoo laten zetten. Dus als het idee al een tijdje in je hoofd zit, kan ik niets anders dan aanbevelen om gewoon een keer vrijblijvend een tattooshop binnen te lopen! Zorg er daarnaast voor dat je goed naar hun adviezen luistert en de tattoo goed verzorgt, bijvoorbeeld met Bepanthen tattoo nazorg zalf. Dit beschermt de tattoo en bevordert het herstel van de huid.

Tip: ben je op zoek naar meer van dit soort handige tips in Amsterdam? Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Je krijgt dan maandelijkse updates met leuke tips, hotspots, evenementen en kortingsdeals in Amsterdam.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.