Skip to main content

De beste studeerplekken in Amsterdam tijdens de coronacrisis

De zomervakantie is weer voorbij gevlogen. Dit jaar ziet studeren er heel anders uit dan de jaren ervoor. We moeten veel meer zelfstuderen en mogen beperkt naar de locatie. Ben je ook al het thuis studeren zat? Helaas zullen we voorlopig nog niet vaak naar school mogen. Gelukkig zijn er ook tijdens de coronacrisis genoeg andere plekken waar je kunt studeren. In deze blog heb ik een aantal goede studieplekken op een rijtje gezet.

De Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA)

De OBA gevestigd op het Oosterdok heeft verschillende studieplekken, stilteruimtes en ruimtes om te overleggen. Ook in andere delen van Amsterdam kun je terecht bij een OBA-vestiging.

Vind je het lastig om je te concentreren? Doe dan mee aan OBA studyshare. Als je deelneemt aan OBA studyshare studeer je onder toezicht in blokken van 3 uur met 45 minuten. Per dag kan je maximaal meedoen aan 2 blokken. Je kunt ook je telefoon afgeven, zodat je nog minder wordt afgeleid. Deelname is gratis, maar je moet je wel verplicht aanmelden. Bekijk de actuele data en meld je aan.

Café bij het Universitaire Sportcentrum (USC)

Naast een goede work-out, kun je ook bij het USC je hersenen laten kraken. Het USC heeft twee cafés: een in het Sportcentrum Universum bij het Science Park en een bij Sportcentrum Amstelcampus in de Wibautstraat. Hier kan je studeren onder het genot van een drankje of een gezonde lunch.

Koffie & studeren

Is koffie en studeren voor jou ook de beste combinatie? Ga dan eens naar de Coffee company of Starbucks om te studeren. Deze koffietenten zijn voorzien van stopcontacten, zodat je lang kan blijven blokken.

Café Maslow

Café Maslow is op loopafstand van de UvA Locatie op het Science park. In deze buurt wonen veel internationale studenten. Dat is ook een van de redenen dat Maslow international gerechten serveert, zoals een falafelschotel, auberginesalade en zelfgemaakte hummus. Zo kun je jezelf verwennen met een lekkere maaltijd na het harde studeren.

The Student Hotel

In Oost en in Amsterdam West vind je een locatie van The Student Hotel. Hier vind je goede wifi, veel stopcontacten en goede koffie. Je kunt er ook vergaderruimtes reserveren. Daarnaast kan je bij The Student Hotel meteen de sportschool ingaan na het harde leren.

Anne & Max

Dit café heeft een locatie in Zeeburg, Zuid en Oud-West. Hier kan je gezonde maaltijden eten, zoals een smoothiebowl, banenbrood-ontbijt en dadelballen. Als je samen met iemand studeert kun je samen genieten van Anne&Max Lunch voor 2. Deze gezonde maaltijden zorgen er voor dat je frisse energie houdt om goed te studeren.

Tip: zorg ervoor dat je een studieplek kiest met voldoende licht, ruimte en zuurstof. Daarnaast is het ook belangrijk dat de ruimte niet te warm of te koud is. Bij deze studieplekken is de temperatuur vaak beter geregeld dan bijvoorbeeld in je studentenkamer. Ook kan het wisselen van een studieplek je gemotiveerder maken. Genoeg redenen om eens ergens anders te studeren dan thuis! Gebruik ook eens deze tips om te leren voor een toets.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.