Skip to main content

De beste smartphones voor studenten

Als student heb je een megadruk leven met veel sociale contacten. Netwerken, in contact blijven met je familie, vrienden, lover… Hiervoor heb je natuurlijk een goede smartphone nodig! Benieuwd welke smartphones alles hebben wat een student nodig heeft? Wij zochten vier smartphones voor je uit die écht studentproof zijn!

Apple IPhone 6

Iedereen kent de smartphone van Apple wel! Dit toestel is dan ook een van de beste smartphones van dit moment. De iPhone 6 heeft een 4.7 inch scherm en weegt maar 129 gram. Je neemt hem dus makkelijk mee naar de kroeg in je broekzak! De camera heeft 8 megapixel. Dus deze maakt mooie en scherpe foto’s. De iPhone 6 is ook sneller en dunner dan zijn voorgangers. Heb je een Macbook? Dan kan je je iPhone ook koppelen aan je Macbook. Handig als je foto’s van collegesheets wilt terugkijken! Je kan ook een refurbished toestel nemen. Dit is een tweedehands telefoon, maar dan helemaal schoongemaakt en gecontroleerd door experts (en vaak een stuk goedkoper!).

Samsung Galaxy A5 (2017)

Samsung heeft een aantal goede smartphones. Zelf heb ik de Samsung S7 en daarvoor had ik de Samsung S6. Ik ben erg tevreden over deze smartphones, vooral door hun luxe uitstraling. Ook is het erg fijn dat de S7 water- en stofdicht is. Je hoeft je dus niet druk te maken als je een biertje over je telefoon laat vallen. Begin dit jaar kwam de Galaxy A5 uit. Dit toestel is goedkoper dan de nieuwere modellen, maar net zo goed. De Galaxy A5 heeft een 5.2 inch scherm, heeft aan de voor- en achterkant een 16 megapixel camera en is waterdicht. Met dit toestel maak je dus scherpe selfies! Handig als je bijvoorbeeld een nieuwe Tinderfoto nodig hebt ;). Ook het geheugen van dit toestel kan je uitbreiden met een microSD-kaartje. De Galaxy A5 is in drie kleuren verkrijgbaar: zwart, rosé en goud.

Huawei P10 Lite

Bij de Huawei P10 Lite krijg je waar voor je geld. Deze smartphone is namelijk relatief goedkoop, maar heeft alles wat je als student nodig hebt! De smartphone heeft een intern geheugen van 32GB. Klinkt weinig… Maar geen paniek! Je kan het geheugen voor een leuke prijs uitbreiden met een microSD-kaartje. Perfect als je veel foto’s maakt en apps gebruikt. Het scherm is 5.2 inch en heeft gebogen zijkanten. Het gewicht van het toestel is 146 gram. Lekker licht dus! Je kan mooie foto’s maken met de 12 megapixel camera. Aan de achterkant van het toestel zit de vingerafdrukscanner. De Huawei P10 Lite is in verschillende kleuren verkrijgbaar, dus voor ieder wat wils!

Sony Xperia XA1

De smartphones van Sony zijn niet heel erg populair onder studenten. Toch zijn ze relatief goed en betaalbaar. Het scherm heeft een grootte van 5 inch. Het scherm reikt over de hele breedte van het toestel, waardoor de hele oppervlakte wordt gebruikt. Op deze smartphone kun je dus heerlijk series kijken onderweg naar college! De camera heeft 23 megapixel en de camera aan de voorkant 8 megapixel. Je kan dus mooie foto’s en goede selfies maken ;). Ook het geheugen van deze smartphone kan je uitbreiden met een microSD-kaartje. Mocht dit nodig zijn voor al jouw apps, foto’s en contacten natuurlijk!

Een microSD-kaartje is best handig. Op deze manier kan je foto’s extern opslaan, dus als je telefoon crasht, dan heb je nog een back-up van je foto’s. Deze smartphones kunnen ook snel opladen. Dus je hoeft hem pas op te laden als je wakker wordt. En als je weggaat, kan je hem gewoon de hele dag gebruiken (echt waar!).

Zoek je nog een goede smartphone? Op de website van Ben heb je voordelige Studentendeals. Studenten kunnen dus goedkoop een abonnement afsluiten met een toestel. De bovengenoemde smartphones zijn ook verkrijgbaar bij Ben. Laat ons weten welke smartphone jij hebt of welke smartphone echt studentproof is!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.