Skip to main content

De beste plekken voor een ontbijt in Amsterdam

Volgens vele is het ontbijt de meest belangrijke maaltijd van de dag. Je ochtend beginnen met een stevig, maar lekker ontbijt is echter niet altijd de manier waarop wij studenten het doen. Ervanuit gaande dat je wel genoeg tijd hebt in de ochtend, zet ik even een paar koffie- en eettentjes op een rijtje waar ze een lekker ontbijt serveren in Amsterdam!

The Breakfast Club

De naam zegt het al: bij The Breakfast Club in Amsterdam heb je keuze uit een grote menukaart aan ontbijtjes. Je hebt keuze uit onder andere pancakes & pies, sandwiches en allerlei soorten snacks. Uiteraard naast een kop koffie, van Latte tot aan een America of dubbele Espresso. The Breakfast Club in Amsterdam heeft ook nog een vier verschillende locaties: Zuidas, Haarlemmerplein, Bellamystraat en Wibautstraat. Kortom, je kunt er bijna niet omheen! 

Stek Amsterdam

Nog een leuke spot om te ontbijten is bij Stek. Ook dit tentje is gelegen aan de Wibautstraat, vlakbij de Hogeschool van Amsterdam dus. Stek staat garant voor eiergerecht. Van een gepocheerd ei tot een klassiek English Breakfast. Ook veranderen ze elk seizoen hun kaart en bieden ze een aantal specials aan. Klinkt goed, als je het mij vraagt. Stek ligt gelegen aan de Wibautstraat 98 en is doordeweeks geopend vanaf 08.00 uur en in het weekend vanaf 09.00 uur. Ideaal om langs te gaan voor je college begint! 

Dwaze Zaken

Een toffe naam voor een gezellig, gunstig gelegen restaurant. Dwaze Zaken zit al meer dan 15 jaar recht tegenover het Centraal Station en werkt met eerlijke, verse en lokale producten. Hierbij wordt veel rekening gehouden met vegetariërs en veganisten. Naast dat je er goed kunt lunchen of dineren biedt Dwaze Zaken ook een veelzijdig ontbijtmenu. Zo serveren ze onder anderen biologische pannenkoeken, boerenyoghurt, uitsmijters en een ‘Hollands Ontbijt Mandje’. Genoeg keuze, check dus voor meer informatie even de website van Dwaze Zaken. 

Plekken genoeg

Zoals je ziet zit Amsterdam vol gezellige plekken waar je de dag goed kunt starten. Ook ik begrijp dat het soms lastig is om ’s ochtends tijd vrij te maken om überhaupt rustig te gaan zitten eten, laat staan buitenshuis. Toch kan het een mooi begin van de dag zijn als je wat later begint!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.