Skip to main content

De beste Netflix series, films en documentaires om te kijken als je thuis zit

Nu de hogescholen en universiteiten gesloten zijn en we het advies van de overheid hebben gekregen om sociaal contact te mijden draait Netflix overuren. De standaard series kennen we nu wel, dus wij zochten de beste (niet standaard!) Netflix series, documentaires en films voor je uit!

Spannende series op Netflix:

3% - 3 seizoenen

3% is een van oorsprong een Braziliaanse serie. Deze serie speelt zich af in de toekomst, waar de wereld is verdeeld in twee delen: het inland, waar 97% van de mensen woont en een eiland, waar 3% procent van de bevolking woont. Het inland is extreem arm en vies, terwijl het eiland een paradijs is. Als je twintig jaar oud bent geworden krijg je de kans om deel te nemen aan een proces, waarbij de beste 3% slaagt en hun leven lang op het eiland mogen wonen. Uiteraard zijn er in het inland rebellen die het proces proberen te stoppen en heeft het eiland ook zo zijn geheimen…

How to Get Away with Murder - 5 seizoenen

Deze serie speelt zich af in Amerika, waar een groep rechtenstudenten de kans krijgt om te werken bij een van de beste strafrechtadvocaten van de Verenigde Staten. Als onderdeel van dit werk moeten ze allemaal moeilijke strafrechtelijke zaken oplossen. Ondertussen is er een moord gepleegd op de campus. Gedurende de serie kom je erachter wat de hoofdpersonen uit How to Get Away with Murder met deze moord te maken hebben.

The 100 - 6 seizoen

The 100 is wederom een serie die zich afspeelt in de toekomst. In deze serie leeft de volledige gemeenschap in de ruimte, omdat de aarde door een kernoorlog onbewoonbaar is geworden. Ondertussen worden honderd tieners, die hun hele leven in de ruimte geleefd hebben, geselecteerd om terug te gaan naar de aarde. Hier moeten ze ontdekken of de aarde leefbaar is. Eenmaal aangekomen op de aarde blijkt deze niet helemaal te zijn wat ze verwacht hadden.

The Society - 1 seizoen

The Society gaat over een groep tieners die op schoolreis gaat. Op het moment dat ze terugkomen van schoolreis treffen ze hun dorp aan zonder inwoners. Na wat onderzoek blijken ze in een alternatief universum vast te zitten. Nu er geen ouders of andere mensen zijn, moeten ze zelf de regels van hun samenleving opstellen. Dit gaat uiteraard niet zonder slag of stoot.

Interessante documentaires op Netflix:

Fyre

De documentaire Fyre gaat over het Fyre festival. Fyre beloofde het meest exclusieve en beste festvial ooit te worden, maar het festival heeft nooit plaatsgevonden. Doordat de marketing van het festival zo goed was en inspeelde op de fear of missing out hebben mensen honderden euro’s geïnvesteerd in een festival wat een groot fiasco bleek te zijn.

Abducted in Plain Sight

Dit is een documentaire die je met veel ongeloof achter laat. Abducted in Plain Sight gaat over twee buren, waarbij een volwassen buurman verliefd wordt op zijn buurmeisje, die op de basisschool zit. Hij manipuleert de ouders van haar zo stelselmatig dat hij uiteindelijk in haar bed mag slapen en haar zelfs mee mag nemen op vakantie. Een bizar verhaal wat laat zien hoe een master manipulator te werk gaat.

Ted Bundy Tapes

Om in de bizarre sfeer te blijven: de Ted Bundy Gapes is een documentaire (met meerdere afleveringen), waarin het verhaal van Ted Bundy wordt verteld. Ted Bundy was de grootste seriemoordenaar van de Verenigde Staten. Zo wist hij tientallen vrouwen te vermoorden zonder gepakt te worden. Uiteindelijk is hij zelfs tot twee keer (!) aan toe uit de gevangenis ontsnapt. Zijn verhaal is zo eng en bizar dat het ook interessant is.

Beste films op Netflix:

Gone Girl

Gone Girl gaat over een koppel dat de perfecte relatie lijkt te hebben. Op hun huwelijksdag verdwijnt Amy, de vrouw van het koppel. Er wordt gedacht dat er sprake is van een ontvoering. Haar man Nick stelt dat hij er niks mee te maken heeft en doet er alles aan zijn vrouw terug te krijgen. Maar heeft Nick er echt niks mee te maken? Deze film is zo spannend dat - ondanks het feit dat hij 2.5 uur duurt - je de gehele tijd op het puntje van je stoel blijft zitten.

Nerve

Nerve is een film, waarbij jongeren met een app geld kunnen verdienen door het uitvoeren van opdrachten en dit online te delen. Hoe moeilijker de opdracht, hoe meer geld je verdient. Hoe meer opdrachten je vervult, hoe hoger je in de ranking komt en hoe meer volgers je krijgt. In deze film raakt de hoofdpersoon helemaal geobsedeerd met deze app, maar hoe ver gaat ze voor volgers en fame?

Zit jij de komende weken ook binnen? Wij zorgen er via ons StudentenSteden Instagram-account voor dat je je niet hoeft te vervelen! 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.