Skip to main content

De beste apps voor studenten

Alle studenten hebben tegenwoordig eigenlijk wel een smartphone. Je gebruikt je smartphone natuurlijk voor social media, foto's, whatsappen met vrienden en als wekker. Maar je kunt je telefoon nog voor een heleboel andere dingen gebruiken. Zeker als je de juiste apps installeert. Je vindt hier de beste apps voor studenten, zodat je nog meer uit je smartphone tijdens je studententijd haalt!

Apps die helpen bij studeren

Eigenlijk is studeren echt zo'n activiteit waar je geen smartphone bij nodig hebt. Maar er bestaan apps die het studeren juist een stuk makkelijker maken. Evernote is een app waarin je aantekeningen kan maken. Het handige aan deze app is dat hij superoverzichtelijk is. Je kan allerlei mappen aanmaken en verschillende soorten bestanden bewaren. Naast dat deze app voor samenvattingen heel geschikt is, heb je ook een optie om belangrijke colleges op te slaan. Zo bespaar je jezelf de kramp in je hand van het schrijven en kan je het college altijd later terugluisteren als je iets gemist hebt bij eht maken van je aantekeningen.

Een andere handige app die helpt bij studeren is Forest. Soms heb je van die vakken die al jouw aandacht nodig hebben. Je telefoon laten liggen, is dan cruciaal. Maar soms ook best moeilijk. Gelukkig is hier Forest voor. Hoe langer je de telefoon niet oppakt, hoe groter de boom groeit. Op deze manier bouw je aan je eigen bos door ej telefoon met rust te laten. Dit stimuleert je om je telefoon dus zo lang mogelijk te laten liggen en helpt om een tijd onafgebroken door te studeren. Deze gratis apps zijn gemakkelijk te downloaden in de Apple Store of in Google Play.

Handige geld apps voor studenten

Boodschappen kosten elke keer weer een heleboel geld. De app AlleFolders kan jou helpen met geld besparen! Via deze app vind je alle aanbiedingen terug. Het is dus de moeite waard om supermarkten langs te gaan waar je fikse kortingen hebt op veel verschillende A-merken. Naast geld besparen is het ook fijn om als student te kunnen sparen. De app Money Lover helpt je hierbij. Je kunt je uitgaven en inkomsten in deze app bijhouden en per categorie (bijvoorbeeld kleding, uitgaan, eten of sport) een budget instellen. Als je over je budget heengaat, krijg je een waarschuwing. Hierdoor word je bewuster van wat je uitgeeft en wordt het hopelijk makkelijker om wat geld over te houden aan het eind van de maand!

Apps voor studentenhuis

WieBetaaltWat (ook wel WBW genoemd) is dé ideale app voor elk studentenhuis! In WBW kunnen alle huisgenoten noteren wat ze hebben uitgegeven aan gemeenschappelijke kosten. Bijvoorbeeld boodschappen voor het huiseten of een gemeenschappelijke stofzuiger. In WBW vul je eht bedrag in en vink je de huisgenoten aan met wie je deze kosten deelt. WBW verrekent al deze kosten en berekent of je nog geld terugkrijgt of dat je je huisgenoten nog iets moet betalen. 

In een studentenhuis kan het soms lastig zijn om je aan de taken te houden. De app Sweepy verdeelt huishoudelijke taken en zorgt ervoor dat iedereen evenveel schoonmaakt. Zo hoeven er geen discussies meer onderling te komen over wie moet stofzuigen of het toilet moet schoonmaken. Ook heb je geen omkijken naar het maken van het rooster. Superhandig dus!

Op zoek naar nog meer handige apps voor studenten? Lees hier 3 apps die je echt moet hebben als student!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.