Skip to main content

De beste anti-kater ontbijtjes

De kerstdagen en oud & nieuw zijn één van de leukste dagen van het jaar en over het algemeen houdt dit in dat er lekker veel wijntjes en biertjes worden geschonken. Dit is allemaal erg gezellig, maar minder fijn voor de dag erna. In deze blog vertel ik jullie hoe je de volgende dag kan doorkomen met de beste anti-kater ontbijtjes.

Vettig eten, goed of niet goed?

Vaak schreeuwt je lichaam om vettig en ongezond voedsel na een avond drinken. Uit onderzoek blijkt dat vettig voedsel voor het drinken nuttig is omdat het ervoor zorgt dat de alcohol minder snel in je bloed wordt opgenomen. Terwijl de dag erna je lichaam gevoelig is en het meer moeite kost om alles te verwerken. Daarom is het beter om niet te veel te gaan snacken na het drinken en juist wat gezonder voedsel te eten waardoor je lichaam herstelt.

Welk voedsel helpt tegen de kater?

  • Het eten van eieren kan je bij je kater helpen. Er zit cysteïne in eieren, wat ethanal afbreekt. Het gezondste is om de eieren te koken. 
  • Fruit helpt op meerdere manieren tegen je kater. Als eerste zit er veel vocht in fruit. Dit helpt tegen de uitdroging. Daarnaast zit in sommige fruitsoorten veel kalium. Dit is goed bij de bestrijding van je kater. De meeste kalium zit in bananen en avocado's. Hiervan kan je een lekkere smoothie maken. Je hebt nodig: 1 banaan, 1 sinaasappel, 1 avocado en een scheutje melk of magere yoghurt. Doe dit allemaal in de blender en voilà een heerlijke smoothie.
  • Cola kan ook helpen tegen je kater. Dit klinkt misschien als een vreemde optie, maar cola zorgt ervoor dat je maag kalmeert en daardoor verdwijnt je misselijkheid. Het koolzuur is niet erg fijn voor je maag, dus het is wel beter om de cola prikloos te drinken.

Wat kan je beter niet eten of drinken?

Vettig eten helpt dus niet bij je kater. Hetzelfde geldt voor koffie. Koffie zorgt ervoor dat je je iets wakkerder gaat voelen, maar het droogt ook erg uit. Daardoor krijg je alleen maar meer hoofdpijn. Het bestrijden van een kater met alcohol werkt voor een tijdje, maar daarna komt je kater alleen maar erger terug.

TIP: lees ook welke middelen nog meer kunnen helpen tegen een kater.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.