Skip to main content

De 5 vreemdste fobieën en angsten

Zodra er een kikker door de tuin wandelt of zeg maar gerust springt, dan weet ik niet hoe snel ik weg moet komen. Sinds zo’n groen mormel het heeft gepresteerd om in het donker over mijn voet te lopen, is het oorlog. Je zou kunnen zeggen dat ik last heb van ‘Batrachofobie’ ook wel een gruwelijke angst voor kikkers en padden genoemd.

Nu denk ik dat er heel wat mensen zijn die zich bij deze angst aansluiten of gruwelen van een ander soort beest. Maar wist je ook dat er mensen zijn die spontaan gaan hyperventileren van lange woorden? En laat deze fobie nou net Hippopotomonstrosesquippedaliophobia heten! Ik werd nieuwsgierig en ging op zoek naar andere vreemde fobieën. Ik heb er een paar gevonden die ik graag met jullie wil delen!

1. Bibliofobie

Misschien wel de beste smoes om een tentamen niet te maken. Bibliofobie is namelijk de angst voor boeken. Niet heel praktisch als je student bent. Als je dan ook nog de drang voelt om al deze boeken te vernietigen, dan kun je jezelf een echte biblioclast noemen. Maar wil je je diploma halen, dan is deze fobie niet handig om te hebben.

2. Genufobie

Ik moet toegeven dat knieën niet altijd het meest charmante lichaamsdeel zijn, maar om elke blote knie te ontwijken gaat mij iets te ver. Mensen die last hebben van genufobie hebben een extreme angst ontwikkeld voor knieën. Deze mensen zijn dan ook zeker niet buiten te vinden wanneer rokjesdag is aangebroken. Sorry voor genufoben onder ons, maar stiekem hoop ik dat we de komende tijd toch lekker kunnen rond huppelen in shorts en rokjes.

3. Pogonofobie

Ja, ze bestaan echt. Mensen die bang zijn of zelfs een fobie hebben voor baarden. Al denk ik zeker te weten dat menig vrouw hier anders over denkt. Met de hipstercultuur waar baarden en knotjes niet meer uit het straatbeeld zijn weg te denken, krijgen deze mensen het af en toe flink voor hun kiezen.

4. Anthrofobie

Een super mooie bos met allerlei verschillende kleuren bloemen. Mij maak je er heel erg blij mee. Als je last hebt van anthrofobie word je hier minder blij van. Deze mensen gruwelen van bloemen. Kom bij deze mensen dus vooral niet aan met een roos op een eerste date, dan kun je het namelijk wel vergeten.

5. Consecotaleofobie

‘Geef mij maar gewoon een mes en een vork’, dat moeten de mensen denken die last hebben van consecotaleofobie. Geef deze groep eetstokjes en ze raken spontaan van de leg. Al moet ik eerlijk toegeven dat ik van die stokjes ook niet heel blij word, het blijft een geknoei.

Zo zie je dat mij fobie voor kikkers en padden echt niet de vreemdste is. Ken jij ook iemand die last heeft van een orginele fobie? Tag hem hier :)

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.