Skip to main content

De 5 restaurants waar je met je ouders MOET eten

Op zoek naar een nieuwe diner locatie in Amsterdam centrum, zuid of oost? Vandaag hebben we speciaal voor jou vijf nieuwe restaurantjes in Amsterdam op een rijtje gezet. Natuurlijk is de daghap (of de hele borrelkaart) van de Chocolate Bar altijd een goed idee , maar soms is het leuk om exclusive te gaan. Daarom deze lijst met nieuwste hotspots in de hogere prijsklasse in Amsterdam. You know, voor als je ouders betalen of als je een originele dinerplek zoekt voor tijdens de feestdagen. Wij dromen alvast over dineren bij een van deze prachtige diner locaties.

Na het eten uitbuiken met uitzicht over de Amstel

Zoals de naam al verklapt is dit nieuwe restaurant sinds 17 september te vinden aan de Amstel. De menukaart is zeer divers en er is dus voor ieder wel iets. In de zomer kun je onder het genot van een drankje op het terras genieten van het uitzicht op de Amstel. (Vinden je ouders vast ook wel belangrijk). Ook hebben ze een steiger waar je je eigen boot kunt aanmeren. Hoe tof! Kijk voor het menu en meer informatie op de website van het Amstel Boathouse. Nieuwsgierig geworden na dit alles? Dan kun je ze bezoeken op de Amsteldijk 223.

Prijsklasse: De gemiddelde prijs van een hoofdgerecht is € 24

Tussen gerechten door wegdromen bij Franse kunst en fotografie

Chef-kok Numa Mullers uit Arles is de oprichter van dit nieuwe restaurantje dat op 20 september is geopend. Het is een neo-bistro concept met voor-, hoofd- en nagerechten die een oorspronkelijk, modern en creatief tintje hebben. Het restaurant heeft een prettige ambiance door de houtenvloeren en geschilderde muren. Op de website van Restaurant Arles kun je alvast een sfeerimpressie opdoen. Het restaurant heeft ook nog een patio. Leuk voor in de winter. (Just kidding). Zin om een kijkje te nemen hier? Dan kun je Restaurant Arles vinden op de Govert Flinckstraat 251.

Prijsklasse: voor € 34 kun je genieten van een driegangenmenu.

Voetjes van de vloer na het eten

Café In The City is misschien wel leuk als je je ouders een keer naar iets hips wilt meenemen. Dit restaurant is het idee van de broers Youri en Mick de Jong. De twee broers hebben het restaurant/café geopend op 29 september. Het is een restaurant waarbij je gezellig kan blijven hangen. (Na het eten misschien een dansje wagen met je ouders? Of gewoon gezellig na borrelen natuurlijk). Het menu is gebaseerd op de wereldkeuken. De website van Café In The City is nog niet af maar je kunt wel al reserveren. Dit hippe restaurant kun je bewonderen op het Kleine-Gartmanplantsoen 5.

Prijsklasse: de gemiddelde prijs van een menu kost € 34

Even een avondje naar Parijs

Geen tijd/geld om naar even naar Parijs te gaan met je ouders? (Je ouders waarschijnlijk ook niet). Dan kun je sinds 5 oktober terecht bij Ron Gastrobar Paris. Het uiterlijk van het restaurant is geïnspireerd op de Parijse jaren 50. De menukaart bestaat uit Franse klassiekers, denk aan: kikkerbilletjes en slakken (ze hebben ook andere dingen hoor).  De website van Ron Gastrobar Paris is nog niet klaar dus de specifieke prijzen zijn nog niet bekend. Je kunt wel reserveren via de site. Deze jaren 50 zaak is te vinden vlak naast Café In The City op het Kleine-Gartmanplantsoen 11A.

Stay tuned voor de andere vijf restaurants van volgende week!

Misschien ook leuk: onze food en lifestyle tips in Amsterdam.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.