Skip to main content

De 5 leukste fietsroutes in Amsterdam

Niets is leuker dan onze hoofdstad te verkennen op de fiets. In Amsterdam is de fietser namelijk de baas. Amsterdam kent verschillende fietsroutes. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij het voormalige Marineterrein, stop bij het mooiste plein van de stad, fiets onder het Rijksmuseum door, eet een hapje in De Hallen in Amsterdam West en sluit af met een film in het centrum. Als je Amsterdam op een leuke en makkelijke manier (beter) wil leren kennen, is het leuk om deze 5 fietsroutes gefietst te hebben.

1. Fietsroute Parken in Amsterdam

Als je aan een park denkt in Amsterdam, is de kans groot dat je niet veel verder komt dan het Vondelpark. Zonde, want Amsterdam kent verschillende prachtige parken. De fietsroute ‘Parken in Amsterdam’ brengt je, zoals de naam al een beetje verklapt, langs alle parken in Amsterdam. Zo fiets je door de ‘stadsjungle’ De Lange Bretten, ontspan je in het Amsterdamse Bos en geniet je van de leuke dorpjes onderweg. Een stop bij Hortus Botanicus maakt je dag compleet. Hier ontdek je honderden soorten exotische planten. De route is 78,5 kilometer lang en je doet er ongeveer 5 uur over. Vind je dat iets te lang? Leen dan een elektrische fiets en je vinkt binnen 4 uur alle parken in Amsterdam af.

2. Fietsroute Architectuur in Amsterdam

De Gouden Eeuw heeft zijn sporen in de architectuur van de stad nagelaten. Met de prachtige pakhuizen ben je vast bekend, maar Amsterdam heeft nog veel meer bijzondere bezienswaardigheden die een prachtige foto waard zijn. De 64 km lange fietsroute Architectuur in Amsterdam neemt je mee naar alle hoogtepunten van de stad, net buiten het centrum van Amsterdam. Kijk je ogen uit in het Scheepvaartmuseum, het Eye, het filmmuseum, het bijzondere NEMO-gebouw, het Muziekgebouw aan 't IJ, het Museum Het Schip, het Centraal station en de Amsterdam School. Binnen een kleine 5 uur fiets je deze route. Na zo'n lange rit heb je vast zin in een kopje koffie met wat lekkers. Daarom stop je ook nog even bij Koffie ende Koeck!

3. Fietsroute Mokum op de fiets

Wie op zoek is naar een iets kortere fietsroute en de mooiste parels van de stad wil zien, moet de Fietsroute Mokum gaan fietsen. Deze prachtige route van 2 uur en 40 minuten gaat bijna alleen maar langs het water. Zo fiets je langs de vijvers van het Vondelpark, het bekendste park van Nederland. Veel mensen weten niet dat het park ruim 150 jaar geleden werd aangelegd door de 'Vereniging tot aanleg van een rij- en wandelpark'. Een zeer verstandige keuze, want sindsdien is het park de groene long van de stad. Mokum, hoe Amsterdam ook wel wordt genoemd, werd steeds groener. Al snel werd het Amsterdamse Bos aangelegd. Hier fiets je ook doorheen! Deze route brengt je naast al dat mooie groen, langs een heleboel unieke plekken. Leuk om af te stappen bij het uitzichtpunt Amsterdamse Grachtengordel, een bezoekje te brengen aan het Rembrandthuis, het Museum Ons' Lieve Heer op Solder, Body Worlds, het Amsterdams Museum of het NEMO Science Museum. Deze verrassende fietsroute brengt je overal langs! Vanaf het Amstelpark rij je langs de Amstel en via de Kloveniersburgwal ga je de stad weer in.

4. Amsterdamse fietsroute voor dames

Dames, opgelet! De Amsterdamse fietsroute voor dames is speciaal gemaakt voor de vrouw. Tijdens deze fietsroute kom je verschillende bijzondere afstap-momenten tegen die zeker de moeite waard zijn om even jouw fiets te parkeren. De fietsroute brengt je langs allemaal leuke bezienswaardigheden waar elk vrouwenhart van gaat kloppen. Ideaal voor een vriendinnenuitje in Amsterdam! Leer klussen bij Femtech, leer alles over grachten bij Het Grachtenmuseum, ga op de foto met je favoriete idool in Madame Tussauds, bekijk ruim 4000 plantensoorten bij Hortus Botanicus of geniet van een heerlijke cappuccino met appeltaart bij de Geitenboerderij Ridammerhoeve in het Amsterdamse Bos. Met deze route van bijna 40 kilometer verbrand je 801 calorieën, die lekkernij heb je zeker verdiend. Of wat dacht je van een picknick in het Vondelpark? Super gezellig!

5. Fietsroute tussen Amsterdam en Haarlem

Geniet van de drukte van de stad en de rust langs het Nieuwe Meer tijdens deze fietstocht tussen Amsterdam en Haarlem. Een fietsroute van ruim 3 uur kent de meest uiteenlopende stops. Er is voor ieder wat wils. Kijk hoe Vincent van Gogh en Frans Hals schilderden of ‘ga op reis’ door de darmen van het menselijk lichaam bij het museum Body Worlds. Ook fiets je langs het Stedelijk Museum. Wist je dat er een nieuw gedeelte is? Na de drukke stops is het tijd voor ontspanning. De hectiek van de stad ben je binnen een paar minuten vergeten als je langs het Nieuwe Meer fietst. Vergeet onderweg geen ijsje te halen bij Diga IJs en Koffie of geniet van een verse lunch bij Ron Gastrobar.

Over Fietsnetwerk.nl

Een dagje uit is de afgelopen jaren steeds duurder geworden. Beleef voordelig op de fiets een gezond en duurzaam dagje uit. Door middel van de gratis app en website van Fietsnetwerk kies je eenvoudig een leuke fietsroute uit, voeg je zelf bijzondere afstap-momenten toe en krijg je de perfecte begeleiding. Zo verken je onder andere de cultuur, horeca, natuur en de prachtige steden die Nederland rijk is op een leuke en actieve manier. Er is geen betere manier om de omgeving in één dag te ontdekken!

 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.