Skip to main content

Buitensporten in Amsterdam

In de zomer kun je in Amsterdam op allerlei plaatsen sporten in de buitenlucht. De meeste mensen kennen de joggers en bootcampers in het park wel, maar wist je dat er veel meer mogelijk is? Zo kun je bijvoorbeeld volleyballen, salsa dansen en suppen. Wil je tegelijk je bikini- of zwembroekbody bijhouden én een zomers kleurtje krijgen? Lees dan verder!

Zwemmen en suppen bij Poel’s Up Amstelveen

Het drijvende zwembad Poel’s Up ligt sinds mei dit jaar in de Amstelveense Poel. Hier kun je in de bar hangen, maar ook zwemmen, suppen en bootcampen. Lessen betaal je per keer (tussen de 12 en 20 euro) en voor 5 euro plons je al in het buitenzwembad!

Volleybal in het Oosterpark

Van mei tot en met augustus kun je elke maandagavond gratis volleyballen in het Oosterpark en in de vakantie ook op woensdagavond. Het volleybal wordt georganiseerd door jekuntmeer.nl Amsterdam. Helaas is deze activiteit alleen toegankelijk voor spelers van 23 jaar of ouder.

Suppen of kanoën in de grachten

Je kunt natuurlijk een sloepje huren of als een echte toerist op een rondvaartboot springen om Amsterdam vanuit de grachten te zien, maar heb je er weleens aan gedacht het iets sportiever aan te pakken? Veel mensen gaan zomers suppend of kanoënd door de grachten. Bij het SUP Center Amsterdam kun je sup-benodigdheden huren, bij Kano & SUP Amsterdam ook kano’s, net als bij Kanoschool in het Amsterdamse Bos.

Wilde sporten langs de Amstel

Amstelsport organiseert verschillende sporten voor groepen langs de Amstel. Zo kun je er workshops suppen volgen, roeien en zeilen in een Vikingschip, sloeproeien, disc golven (Canadees golf met een frisbee), Archery Tagging (een soort paintball met pijl-en-boog), fierljeppen (Friese sport waarbij je met een polsstok over het water springt) en boogschieten. Als je je niet heel sportief voelt kun je ook vlotten bouwen of schapen hoeden. Deze sporten kun je aanvragen met een groep, voor bijvoorbeeld een verjaardagsfeest.

Freerunning bij de Sloterplas

Freerunning is een sport die je door de hele stad kunt doen, je hebt er immers niks anders voor nodig dan gebouwen en een paar goede schoenen. Als je graag een speciale ervaring wilt hebben, ga dan naar de Sloterplas. Hier vindt je het grootste freerunning-parcours van Nederland, met als opvallend onderdeel oude I Amsterdam letters!

Sporten in de Amsterdamse parken

Tot slot de meest voor de hand liggende optie: sporten in het park. Joggen, bootcamp, ultimate frisbee, yoga; het kan allemaal, of je het nou alleen, met vrienden, of in een groep wilt proberen. Verder zijn er in veel parken speciale fitnesstoestellen om je oefeningen op te doen.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.