Skip to main content

BUDGETPROOF: 5 tips voor het worden van een goede kok!

Uit huis gaan is awesome! Doen wat je zelf wilt, op tijden waarop jij dat wilt. Douchen om 3 uur ’s nachts? Prima! Honger? Bak jij toch rond middernacht nog even een eitje voor jezelf. Heerlijk. Maar de kans is groot dat jij, net als ik, het gedeelte van boodschappen doen en koken nog niet helemaal in de vingers hebt. Daarom heb ik voor jou een aantal tips die goed van pas zullen komen!

1. Wees niet altijd lui

Het is meer dan prima om eens in de zoveel tijd een kijkje te nemen op Thuisbezorgd.nl, een diepvriespizza in de oven te knallen of een met een stomende magnetronmaaltijd op schoot voor de televisie te eten. Maar probeer er geen gewoonte van te maken; want naast dat het ongezond is, kost het ook gewoon echt veel geld!

2. Dealbreakers

Natuurlijk zijn we allemaal arme studenten en leven we op het salaris dat DUO ons elke maand braaf uitbetaald voor ons ontzettende harde werk (lees: zo nu en dan op komen dagen tijdens college). Maar dat betekend natuurlijk niet dat je overal de budget versie moet kiezen. Houd jij echt heel veel van Heinz ketchup? Kan jij niet onder Campina yoghurt of vind je alleen Nutella lekker? Koop het vooral! Maar doe dit alleen met bepaalde producten, waar je echt niet zonder kan.

3. Plan je maaltijden

Zorg ervoor dat je weet wat je die week ongeveer gaat eten. En haal alvast die boodschappen in huis. Als je die moeite al hebt gedaan, kun je ook de moeite nog wel opbrengen om het te bereiden toch? Mij helpt het in ieder geval wel! In dit artikel staan de topproducten die iedere student in huis moet hebben. Altijd handig! 

4. Probeer wat nieuws

Vergeet natuurlijk niet om af en toe wat nieuws te proberen. Dat houdt het koken ook een beetje interessant. Experimenteer met verschillende kruiden, koop eens een ander vlees- of vissoort en zoek naar verschillende recepten. Jezelf uitdagen is altijd leuk! Kleine tip tussendoor: volg de Facebookpagina Tasty. Lekkere simpele recepten. Op Instagram kun je @onepoundmeals gaan volgen. Lekkere recepten voor één persoon voor minder dan 1 euro!

5. Doe geen boodschappen met honger

En als laatste tip: doe geen boodschappen met een lege maag, Doe. Het. Gewoon. Niet. Er belanden, bij mij in ieder geval, zeker 8 producten in mijn mandje die ik niet nodig heb, maar op wonderbaarlijke wijze ineens écht moet hebben. En het zijn vaak ook niet de goedkoopste of gezondste dingen. Best wel zonde! Note to self: niet meer doen. 

Nog meer tips nodig voor lekker eten? Lees dan vooral even dit artikel over lekkere recepten met een winters tintje of maak je eigen DIY Starbucks gewoon thuis in je eigen keuken! 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.