Skip to main content

Bucketlist: 10 must do’s voor studenten!

Als student hoor je vaak van ouderen dat dit de beste tijd van je leven is. Ze scheppen op over hun studentenjaren en denken met een glunderende blik terug. Toch weten ze ook precies wat ze anders zouden doen als ze weer student zouden zijn. Onder het motto: “De studententijd is de beste tijd van je leven!”, stelden wij een bucketlist op. Deze 10 dingen móet je tijdens je studententijd doen (en hopelijk wordt jij dan niet zo’n oude knar die met spijt op zijn studententijd terugkijkt!)

1. Prank je huisgenoten

Zo werd ik eens wakker, gewikkeld in huishoudfolie en werd mijn deur gebarricadeerd met 40 bierkratten. Kortgezegd: een goede prank levert topverhalen op!

2. Als laatste overblijven in een club

Laat zien waar je van gemaakt bent en blijf over als last man standing in een club. Voor bonuspunten drink je nog een biertje met het personeel op de sluitborrel!

3. Wordt eruit gegooid

Ook dit moet je eens meegemaakt hebben, maar zorg wel dat je er later om kan lachen! Iemand regelen op de wc bijvoorbeeld of kakken in de herenpisbak. Minpunten als je eruit wordt gezet voor vechten!

4. In een vreemd huis wakker worden

Je moeder raadt het je waarschijnlijk af, maar je móet gewoon een keer wakker worden en denken: “Waar de fuck ben ik?” Bonuspunten als je er ook nog een walk of shame achteraan gooit!

5. In een vreemd land wakker worden

Iets extremer, maar des te beter het verhaal.

6. Geef een huisfeest

Verhalen over huisfeesten zijn vaak de beste. Tip: voorkom een Project X en zet het evenement niet openbaar op Facebook!

7. Ga verkleed naar college

Sluit een weddenschap met een studiegenoot: de verliezer komt verkleed naar college. Assepoester voor mannen doet het altijd goed!

8. Maak je eigen drank

Brouw bijvoorbeeld je eigen bier of maak skittles vodka!

9. Doe iets voor een goed doel

Besteed je tijd eens aan anderen en doe iets voor de maatschappij. Bonuspunten als je het met plezier doet!

10. Haal je diploma!

Haal na deze epische jaren je diploma! Studeren is niet gratis dus afstuderen is de ultieme must van deze bucketlist!

 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.