Skip to main content

Boxing Day: Shoppen op tweede kerstdag?!

Hier in Nederland gebruiken we tweede kerstdag om familie te bezoeken of om alle restjes van de dag ervoor op te maken. In de UK spreken ze niet van een ‘second Christmas day’, maar toch is 26 december voor hun erg speciaal. Bij ons zijn de meeste winkels gesloten op deze feestdag, maar in Engeland doen ze precies het tegenovergestelde!

Op ‘Boxing Day’ houden de grootste winkelketens en duurste warenhuizen in Engeland een gigantische uitverkoop. Alles wat zij op dat moment nog in huis hebben moet weg om plaats te maken voor de lente/zomercollectie. En alles gaat weg voor een prikkie! Voor de ultieme shoppers onder ons zijn de grote steden in Engeland dus the place to be op 26 december. 

Maar waarom heet het Boxing Day?

De naam Boxing Day komt af van de oude traditie waarin werkgevers hun werknemers de dag na kerst een ‘Christmasbox’ gaven. Dit waren vaak dozen van hout of klei waar een cadeau in zat. Het is dus als het ware een verouderde versie van wat wij nu kennen als een kerstbonus of kerstpakket. Engeland heeft deze traditie uitbereid tot een hele feestdag waarin samenzijn, geven en lekker goedkoop shoppen centraal staan!

Mocht je gebruik willen maken van deze extreme kortingen, moet je er wel rekening mee houden dat je niet de enige bent! Vanaf ’s ochtends vroeg staan er jaarlijks gigantische rijen voor de populairste winkels, waaronder aan aantal fanatiekelingen die er de avond van te voren al met een slaapzak zijn gaan liggen.

Bereid je dus maar voor op geduw, getrek, gedram en geschreeuw, maar dat alles wel voor prachtige items van A-merken en voor onvoorstelbare lage prijzen.

Webshops

Heb je geen zin in de drukte? Of vind je het de trip naar Engeland niet waard? Een heleboel webshops doen ook mee aan deze bizarre sale. Houd wel rekening met een overvolle server en uitverkochte producten, want online heeft deze uitverkoop ook erg veel belangstelling! 

En weet je al wat je gaat shoppen? Bekijk hier de kledingstukken die wij als girls wél leuk vinden, maar jongens vaak niet zo! Trekken we ons hier echt iets van aan? Nee toch?! 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.