Skip to main content

Bos en Lommer: een verscholen studenten paradijsje

Bos en lommer is een deel van Amsterdam, waar altijd slecht over gedacht werd. Ik zelf maakte mij hier ook schuldig aan. Ik, net zoals veel anderen dacht dat als je hier ‘s avonds over straat liep je zonder schoenen thuis zal komen. Niks is minder waar en in de anderhalf jaar dat ik hier nu woon, kan ik in alle eerlijkheid zeggen: Bos en Lommer is de plek voor studenten!

Bos en lommer is niet alleen op zichzelf een leuke buurt, maar alles eromheen ook. Je hebt het Westerpark, het Westergasterrein, en de Jordaan in de buurt en ook het centrum is niet ver van Bos en Lommer vandaan. Ook de bereikbaarheid is super makkelijk. Niet alleen gaan de bus, tram en metro erheen maar er zit ook één van de belangrijkste treinstations van Amsterdam: Sloterdijk. Mijn enige aantekening is het verkeer, af en toe rijden mensen hier als bezetenen en ik raad je dan ook niet aan om door te rijden met je fiets, ik spreek uit ervaring.

Veel studenten in Bos en Lommer

Ik ben niet de enige die in Bos en Lommer woont, drie vrienden en mijn broer en zus hebben zich hier gesetteld. Mijn broer en zus wonen hier zelfs al meer dan drie jaar en hebben vanaf het begin af aan gezegd dat het een geweldige buurt is voor studenten. Niet alleen zitten hier de gewone supermarkten, Albert Hein en Dirk van de Broek, ook zijn er een hoop goede en goedkope winkeltjes. Van islamitische slagers tot kleine groente en brood verkopers, alles is hier te vinden. Ook is er elke dinsdag tot zaterdag een markt op het Bos en Lommerplein, met een breed aanbod aan verse producten.

Wiard is een 24-jarige student die onlangs in Bos en Lommer is komen wonen. Hij is een rasechte Amsterdammer en heeft bijna zijn hele leven in Oud-Zuid gewoond. Hij had van te voren een slecht beeld van Bos en Lommer, maar geeft toe dat het achteraf best wel meevalt. Het is net zoals de rest van Amsterdam alleen iets etnischer. Nu hij de geuren en kleuren van Bos en Lommer heeft geproefd raad hij het elke student aan.

Goedkoop wonen in Amsterdam

De huurprijzen die ik zelf hoor in mijn omgeving vind ik voor Amsterdamse standaards nog behoorlijk meevallen. Ik hoor van 350,- incl. per maand tot 510,- incl. en daar krijg je dan vaak een gedeelde woning voor. Ik zelf woon in een kleine starters woning met een ruime woonkamer, balkon, aparte keuken, zolderkamer en twee slaapkamers. Een van de fijne dingen aan Bos en Lommer is dat het ‘s avonds heel rustig op straat is. Hier vind je geen luidruchtige clubs, alleen gezellige cafés. Als je toch liever ergens anders heen gaat, ben je een bus/tram rit van ongeveer 10 minuten verwijderd van het centrum. Of gewoon zoals elke Amsterdammer doet lekker op de fiets.

Bos en Lommer is niet perfect, maar dat is bijna geen één plek in Amsterdam, maar in ieder geval een betaalbare plek. Als student raad ik andere studenten aan als ze een zoeken naar een kamer in Amsterdam, om zeker een keer te gaan kijken in Bos en Lommer. 

 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.