Skip to main content

Binnen no time een scriptie? 4 tips!

Het schrijven van je scriptie is voor de meeste studenten een stressvolle en frustrerende periode. Misschien ben jij bezig met het schrijven van een scriptie of komt die periode eraan en zie je er tegenop. Geen zorgen! Wij helpen je op weg. Met deze 4 tips kom jij fluitend door je scriptie-periode.

Begeleiding

Weet dat je er tijdens het schrijven van je scriptie niet alleen voor staat. Vanuit de opleiding krijg je al begeleiding, maar mocht je dat niet genoeg vinden, zijn er ook bureau’s voor extra scriptie begeleiding. Licht je ouders, vrienden, huisgenoten en collega’s in over het feit dat je bezig bent met je scriptie. Wedden dat zij echt heel goed begrijpen dat je wellicht een beetje
gestresst bent? Schroom niet om hulp te vragen als je door de bomen het bos niet meer ziet.

Planning

Een goede en regelmatige planning is key. Spreek met jezelf af hoeveel uur per week je wil wijden aan je scriptie en plan aan het einde van de week wanneer je komende week gaat werken en hoe lang. Het spreekt voor zich dat je je dan ook aan die planning moet houden. Afspreken met vrienden, een feestje of sporten zijn bijvoorbeeld geen reden om van die planning af te wijken. Maak een goede planning, en ga bijvoorbeeld later op die dag even sporten om jezelf op te frissen.

Werk met een timer

Vind jij het lastig om je lang te concentreren? Je bent niet de enige. Onderzoek wijst uit dat we maar een spanningsboog van 25 minuten hebben. Het kan helpen om te werken met de zogenoemde pomodoro-timer. Hierin werk je in blokken van een half uur met steeds 25 minuten volle concentratie, 5 minuten pauze en weer 25 minuten volle concentratie. Je kunt deze timer zelf instellen, maar op Youtube vind je ook hele lange video’s met relaxte achtergrondmuziek. De pomodoro-timer video’s variëren van 1 uur tot 8 uur.

Wees op de juiste momenten streng of juist mild

Wat zijn jouw valkuilen? Ben jij iemand die uitstelt en de hele dag TikTok-video’s kijkt om vervolgens pas laat in de avond aan de slag te gaan? Of ben jij juist iemand die doorslaat in het werken en helemaal aan zichzelf voorbij gaat? Wees jezelf hier bewust van en houd rekening met jouw valkuilen. Neem in je planning niet alleen vaste momenten op waarin je werkt, maar ook vaste momenten voor vrije tijd. Houd je hier ook aan. Op de momenten dat je moet werken wordt er dus écht gewerkt en op de momenten dat je vrij hebt wordt er dus echt NIET gewerkt.

Succes met je scriptie!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.