Skip to main content

Bijzondere vakanties waar je zelf niet zo snel op komt

Wanneer je je volgende vakantie plant, voel je misschien de druk om een standaard, ontspannen strandvakantie te boeken. Maar dat hoeft niet het geval te zijn! Veel reizigers gaan verder dan de typische vakantietypes en proberen iets nieuws. De hedendaagse reiziger wil ervaringen met nieuwe mensen, exotische locaties en unieke activiteiten. Hier zijn enkele onconventionele vakantie-ideeën voor je volgende reis weg van huis.

Wandelvakantie

Een wandelvakantie is de perfecte manier om de omgeving te verkennen, van de natuur te genieten en wat lichaamsbeweging te hebben terwijl je reist. Er zijn wandelvakanties in veel landen, afhankelijk van de locatie. Als je kiest voor een wandelvakantie, wandel je elke dag een hoop en leg je soms wel meer dan 20 kilometer af. U zult verrast zijn hoeveel je ziet en leert tijdens een wandelvakantie. Je kunt ervoor kiezen om in een groep met andere reizigers te wandelen, of alleen. Daarbij kun je verblijven in hotels, pensions, herbergen, bed and breakfasts of zelfs kamperen op sommige locaties.

Culturele tour

Een culturele rondreis is een geweldige manier om nieuwe culturen te ontdekken en nieuwe vrienden te maken. Sommige rondreizen richten zich op één cultuur, zoals China, India of Japan, terwijl andere zich richten op meerdere culturen. Culturele reizen zijn geweldig voor reizigers die iets willen leren over een plaats, maar niet geïnteresseerd zijn in de typische toeristische bestemmingen. Culturele reizen zijn een geweldige manier om gelijkgestemde reizigers te ontmoeten en nieuwe plaatsen op een meeslepende manier te leren kennen. Je leert de geschiedenis, cultuur en mensen van een plaats kennen zoals een plaatselijke bewoner dat zou doen. Je zult waarschijnlijk dagelijkse activiteiten hebben, zoals het bezoeken van musea, tempels en markten, maar ook vrije tijd om het gebied alleen of met nieuwe vrienden te verkennen.

Busreis

Als je op zoek bent naar een goedkope, maar leuke en interessante manier van reizen, is het nemen van een bus een geweldige optie. Er zijn veel busmaatschappijen die routes over de hele wereld aanbieden en je in staat stellen plaatsen te zien die je op een andere manier misschien niet zou kunnen zien. Je krijgt de kans om met andere reizigers te praten, het landschap te zien en over de cultuur te leren. Beter nog, je kunt het doen voor een betaalbare prijs. Afhankelijk van je route en de tijd die je wilt besteden aan reizen, kunt u busreizen vinden voor slechts €20,- per dag. Er zijn ook veel opties voor verschillende soorten busreizen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een busvakantie door Europa en in een paar weken veel van de grote steden zien, of je kunt kiezen voor een langere reis, zoals een rondreis door Zuid-Amerika. Als je de tijd hebt, kun je er ook voor kiezen om meerdere busreizen te maken.

Road trip vakantie

Roadtrips zijn een klassieke vakantie en een geweldige manier om een band op te bouwen met vrienden of familieleden. Als je wilt rijden en de bezienswaardigheden van bijvoorbeeld de Verenigde Staten wil zien, kun je dat doen zonder enorme kosten. Je kunt zelfs van kust tot kust reizen voor slechts €350,- per persoon. Als je meer van de wereld wilt zien, is dat mogelijk, maar het zal je meer kosten. Als je rond de wereld wil rijden en veel plaatsen wil zien, zal dat veel tijd en geld kosten. Een meer realistische road trip vakantie zou zijn om omliggende landen te bezoeken. Je kunt ook een road trip plannen rond één specifieke plaats, zoals een nationaal park of een stad, en gewoon rond dat gebied rijden. Road trips zijn een geweldige vakantie optie voor bijna iedereen en kan worden aangepast aan elk budget.

Conclusie

Het plannen van uw volgende vakantie kan een ontmoedigende taak zijn. Van het beslissen waar je heen gaat, tot hoe je er komt en waar je verblijft, het kan moeilijk zijn om je opties te beperken. Dat is waar onconventionele reizen om de hoek komen kijken. Deze unieke ideeën zullen u helpen inspiratie op te doen en iets nieuws te vinden voor uw volgende reis. Van wandelvakanties tot busreizen of zelfs roadtrips, er zijn tal van mogelijkheden om u een unieke ervaring te bezorgen. Wat u ook besluit te doen, zorg ervoor dat u vroeg boekt voor de beste deal en geniet van uw reis!
 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.