Skip to main content

Bijbaan Amsterdam: zo vind je hem!

Veel studenten hebben een bijbaan naast hun studie. In zo’n grote stad als Amsterdam is er bijna altijd genoeg werk. De vraag is alleen hoe je ook een leuke bijbaan vindt! In deze blog geven wij je de beste tips om snel een bijbaan in Amsterdam te scoren die bij jou past.

Kijk op LinkedIn

Als je een bijbaan zoekt die goed bij je studie aansluit is LinkedIn een goede optie. Hier worden namelijk veel vacatures gedeeld. Ook waarin specifiek naar een studentmedewerker wordt gevraagd! Zorg er wel voor dat je LinkedIn-pagina er verzorgd uitziet. Plaats dus een zakelijke profielfoto en zorg dat je profiel volledig en up to date is.

Kijk op vacaturewebsites

Er zijn verschillende vacaturewebsites waar je een bijbaan in Amsterdam kan vinden. Op onze eigen website hebben we een overzichtelijke pagina met leuke bijbanen in Amsterdam. Ook zijn er andere vacaturewebsites als Indeed. Als je een beetje relevante werkervaring hebt (door bijvoorbeeld een stage), kan je hier heel goed terecht. Websites die specifiek op bijbanen zijn gericht, zijn bijvoorbeeld studiegerelateerdebijbaan.nl en bijbanen.nl. Hier kan je banen in Amsterdam selecteren en zoeken naar vacatures. Ook kan je op Google zoeken naar bijbanen in Amsterdam. Dit doe je door bijvoorbeeld de termen 'bijbaan Amsterdam' of 'bijbaan studenten Amsterdam' in te voeren.

Ga langs bij het bedrijf

Wil je graag in de horeca of in de retail werken? Dan is het vaak beter om gewoon even naar binnen te lopen. Neem wel je cv mee en zorg dat je al kort kan uitleggen waarom ze jou aan moeten nemen. Door langs te gaan in de winkel laat je meteen zien dat je gemotiveerd bent en val je op tussen sollicitanten die bijvoorbeeld mailen of online solliciteren. Als je een goede indruk maakt, heb je al een streepje voor en wordt je sneller uitgenodigd!

Schrijf je in bij een uitzendbureau

Er zijn verschillende uitzendbureaus speciaal voor studenten. Zo is Young Capital gespecialiseerd in banen voor studenten en starters. Op de website kan je per stad op zoek naar een functie die bij je past. Er zijn ook meerdere vestigingen in Amsterdam waar je langs kan. Het fijne aan Young Capital is dat het salaris ook meteen bij de vacature staat, zodat je meteen weet hoeveel je gaat verdienen!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.