Skip to main content

Bij- en nascholingen voor na een financiële studie

Je komt er niet meer onderuit, zelfs na je studie moet jij blijven doorleren. Dit wordt ‘leven lang leren’ genoemd. Lees hier over bij- en nascholingen voor na een financiële studie.

Financiering van een bij- of nascholing

Je kunt je bij- of nascholing op verschillende manieren financieren. Sommige werkgevers vergoeden dit bijvoorbeeld vanuit het duurzame inzetbaarheid budget. Als je een duurzame inzetbaarheid budget hebt krijg je elk jaar een bepaald bedrag om uit te geven aan activiteiten die ervoor zorgen dat je gemotiveerd en gezond deelneemt aan je huidige arbeidsproces. Samen met je werkgever bepaal je waar je dit budget aan mag uitgeven. Als je dit niet hebt kan je in sommige gevallen gebruik maken van het Levenlanglerenkrediet van DUO. Om in aanmerking te komen zijn er wel bepaalde voorwaarden. Zo mag je geen recht meer hebben op studiefinanciering en moet je een erkende voltijd-, deeltijd- of duale opleiding aan hbo of universiteit volgen. Je kunt hiervoor ook in aanmerking komen als je losse modules volgt. Mensen die voor een bacheloropleiding in de periode van september 2015 tot en met augustus 2019 onder het leenstelsel vielen kunnen gebruik maken van een studievoucher van 2000 euro. Deze krijg je vijf jaar nadat je afgestudeerd bent. Voor het gebruik hiervan gelden bepaalde voorwaarden.

Lean

Als je in de financiële sector werkt is een cursus lean aan te bevelen. Lean is een business strategie. Het is een manier van werken waarbij je leert om alles omtrent de onderneming te richten op het creëren van waarde voor de klant. Deze manier van werken wordt toegepast in alle processen.
Als je nog geen of weinig ervaring hebt met lean werken kan je starten met de cursus lean yellow belt. In deze cursus leer je de meest gebruikte technieken, het verbeteren van processen en herken je verspillingen binnen de onderneming. Aansluitend op deze cursus kan je de cursus lean green belt doen. Als je al veel ervaring hebt met lean werken kan je meteen starten met deze cursus. Na deze cursus beheers je alle technieken van lean werken, dus het is ook een goede aanvulling op jouw cv!

Communicatie

Goed kunnen communiceren is erg belangrijk in de financiële sector. Je moet jezelf goed kunnen uiten. Bij de meeste banen is het ook van belang om mensen goed te kunnen overtuigen. Door te werken aan je communicatieve vaardigheden kan je nog verder komen in je loopbaan. Daarom is het aan te bevelen om ook een cursus te volgen rondom sociale vaardigheden. Ben je niet zo goed in Engels of wil jij jezelf nog meer verbeteren? Volg dan een Engelse cursus speciaal voor financials. Er wordt steeds meer internationaal gewerkt binnen de financiële sector, waardoor goed Engels communiceren steeds belangrijker wordt.

Wil je jouw na- of bijscholing financieren door te investeren? Lees dan de blog ‘Crypto kopen? Let hier dan op’.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.