Skip to main content

Besparen als student

Rondkomen als student is niet altijd makkelijk. Je moet collegegeld betalen, verzekeringen, boodschappen doen en nog veel meer. Je wilt ook leuke dingen kunnen doen, maar voordat je het weet staat je rekening weer in het rood. In deze blog heb ik een aantal tips op een rijtje gezet om te kunnen besparen, zodat je aan het einde van de maand misschien zelfs nog wat geld op jouw rekening hebt staan.

Besparen op uitjes

Er zijn veel aanbieders online die verschillende activiteiten goedkoper aanbieden. Zo kan je op Groupon, Social Deals en Actie van de dag goedkoper tickets kopen voor pretparken of korting krijgen op een avondje uit eten. Je kunt daar ook goedkoper producten kopen. Let op: lees altijd de kleine lettertjes. Hierin staat onder andere tot wanneer de vouchers geldig zijn en op welke dagen de vouchers geldig zijn. Via Vakantieveilingen kan je ook goedkoop uitjes winnen. Vakantieveiling is niet aan te bevelen als je weinig geduld hebt, want het kan lang duren voordat je iets wint voor een goedkopere prijs.

Goedkoper uit eten

Stel je wilt uiteten, maar je wilt niet teveel geld uitgeven. Kijk dan eens op de website van Het Laatste Tafeltje: Hier staan verschillende restaurants die hun ‘laatste tafeltjes’ voor die dag goedkoper aanbieden.  Ga eens een keer uiteten bij Skek, hét culturele eetcafé in Amsterdam. Skek heeft verschillende vegetarische opties, zoals een jackfruitburger. Als je zin hebt in een alcoholisch drankje, kan je bij Skek ook terecht voor shotjes zoals ‘Tegen beter weten in’. Niet onbelangrijk: bij Skek krijg je als student op vertoon van je collegekaart 25% korting.

Goedkopere boodschappen

Gebruik de app Too Good to go om goedkopere boodschappen te scoren. Via deze app kun je een ‘Magic Box’ kopen bij jou in de buurt. Hierin zitten producten die een korte houdbaarheid hebben, waardoor je bijdraagt aan een duurzamere samenleving. Van tevoren weet je niet precies wat er in de box zit, maar sommige aanbieders geven een indicatie. Zo kun je onder andere magic boxes halen bij bakkers, supermarkten, Henri Willig Kaas bv. en de Coffee Company.

Besparen op verzekeringen

Door je tijd te nemen om een goedkopere verzekering te kiezen kan je al snel een aantal tientjes per maand besparen. Via Independer kun je verzekeringen vergelijken. Kies niet meteen de verzekering die Independer aanraadt. Er kunnen namelijk nog verschillen zitten tussen de verzekeringen. Bijvoorbeeld dat je van een bepaalde behandeling maar een klein deel vergoed krijgt bij de verzekering die Independer als ‘goedkoopst’ aangeeft. Hierdoor kan je uiteindelijk tóch meer kosten maken met die verzekering. Maak daarom een top vijf van de verzekeringen van Independer en lees deze verzekeringen goed door. Houd rekening met van welke zorg je (regelmatig) gebruik maakt. Kijk ook of je recht hebt op collectieve kortingen, bijvoorbeeld als student of via je werkgever.

Het kan lijken alsof je geld kunt besparen door bepaalde verzekeringen niet te nemen. Soms is het juist verstandig om een verzekering wél te nemen, omdat dit je in de toekomst geld kan besparen. Denk daarom goed na over welke verzekeringen passen bij jou. Het is verstandig om een aansprakelijkheidsverzekering te nemen. Een ongelukje zit namelijk in een klein hoekje. Dit kan je veel geld schelen en misschien wel ruzie over de kosten van het ongeluk voorkomen.

Tweedehands boeken

Elk jaar krijg je weer een lijst van boeken die je van school moet aanschaffen. Hierop kan je veel besparen door tweedehandse boeken te kopen. Kijk eens voor tweedehands boeken op Bol.com, BookMatch of StudyStore. Houd deze tips in gedachten bij het zoeken naar jouw boeken: 
- Vergelijk de prijzen van de boeken op de verschillende websites
- Houd rekening met de verzendkosten van de boeken
- Vraag om foto’s van de boeken om de kwaliteit van het boek te beoordelen
- Let erop dat het boek de juiste druk heeft

Hopelijk heb je nu inspiratie opgedaan hoe jij deze maand geld kunt besparen. Wil je meer tips om geld te besparen? Bekijk dan de blog ‘Goedkoper leven als student’ Zo kan je van je bespaarde geld weer wat leuks doen. Veel plezier!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.