Skip to main content

Beginnen in Amsterdam

Beginnen in Amsterdam is een heel avontuur. Je moet je als klein studentje thuis maken in de grote stad, met duizenden bruggetjes en fietsen. Gelukkig heb je mij, die je van harte welkom heet in de grootste stad van Nederland!

Stekkies en studieverenigingen

Het liefst heb je natuurlijk je eigen kamertje in Amsterdam, maar dat is nog een heel avontuur op zich. Dat betekent ook niet dat je direct je plekje hebt gevonden. Mensen met én zonder kamer willen zich graag thuis voelen in deze gigantische stad. En waar lukt dat beter dan bij een studievereniging?! Ze hebben daar activiteiten en kortingen die te maken hebben met je studie. En, als je er zin in hebt, zijn er regelmatig borrelavonden! En als je nou meer zin hebt in activiteiten, meer vrienden en meer gezelligheid? Kijk dan eens rond voor een studentenvereniging die je aanspreekt. Deze is niet studiegericht, waardoor je in een mix van mensen terechtkomt, en activiteiten onderneemt die niet bij je specifieke vakgebied horen. Er zijn veel studentenverenigingen met allemaal hun eigen charmes, dus ik raad je aan eerst een beetje research te doen, voordat je verschijnt op een proefborrel!

Intree of Intro

Doe mee met de intree-/intro-week! Het is een ultieme manier om mensen te ontmoeten, plekken te ontdekken en avonturen te beleven. Je mag zelf bepalen aan welke activiteiten je meedoet, maar ik raad je aan overal bij te zijn. Het is een uiteenlopend scala aan activiteiten, dus je verveelt je niet. Ik heb zelf met de mensen uit mijn intreegroepje een goede vriendschap gevormd. En als je een paar mensen kent, wordt die grote universiteit toch een stukje kleiner. Één tip: zorg dat je een fiets hebt! Het openbaar vervoer gaat niet zo regelmatig als ’s middags, en je wilt niet gelimiteerd zijn aan een bus die om het uur komt.

Pinpoint the priorities

In het begin van je studieloopbaan zul je vooral op 1 plek gericht zijn: de universiteit! Je gaat hier heel veel tijd doorbrengen en zult ook met je vrienden na college een keer wat willen drinken i.p.v. direct weer de studieboeken induiken. Er zijn genoeg leuke plekjes in Amsterdam, zoals de buitentuintjes bij Zoku, waar je én een drankje kan doen, én een studiesessie kan houden! Ga dus eerst wat ontdekken in de buurt van je collegezaal. En, een leuk idee om dit samen met wat klasgenoten te doen!

Als je je dus echt welkom wilt voelen in Amsterdam, probeer dan de stad wat kleiner te maken door mensen en activiteiten op te zoeken die meehelpen met het ontdekken van de grote stad. En als je je hier niet echt comfortabel bij voelt, koop dan het boekje 100% Amsterdam, dan ben je binnen no-time een echte local!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.