Skip to main content

Back to School 2023 | Dit moet je weten!

Yes! Eindelijk zomervakantie. Even genieten van een paar weken geen studie. Ook al wil je er liever niet aan denken, is het wel slim om komende tijd alvast schoolspullen in te slaan. In de maanden juli tot en met september vind je bij veel webshops Back to School aanbiedingen. Van laptops tot schriften, heel veel spullen in deze periode afgeprijsd! Maar wat is dat nou eigenlijk, 'Back to School'? En wat voor kortingen kan je verwachten? Je leest het hier!

Wat is Back to School?

De periode voordat het nieuwe schooljaar begint, wordt de Back to School periode genoemd. In de maanden juli, augustus en september beginnen de meeste (aanstaande) studenten met schoolspullen inslaan voor het nieuwe schooljaar. Om studenten een beetje te helpen, zijn er in die periode superveel aanbiedingen bij verschillende webshops. Deze kortingen lopen uiteen van elektronica tot kleding. Dus, heb je nieuwe schoolspullen nodig? Koop deze dan tijdens de Back to School periode!

Deze kortingen kan je verwachten tijdens Back to School 2023

Tijdens de Back to School periode zijn er verschillende aanbiedingen. Denk aan hoge korting op laptops, smartphones en koptelefoons bij Apple, Coolblue, bol.com en MediaMarkt. Maar ook de Hema doet mee met hoge kortingen op schriften en kaftpapier. En Zalando en Wehkamp doen mee met korting op kleding. Eigenlijk alles wat je nodig hebt voor je studie, kun je tijdens de Back to School periode kopen met korting. Het studentenleven is al duur genoeg, dus hoe fijn dat je in deze periode veel kan aanschaffen met korting.

Waar moet je op letten?

Heel veel webshops doen mee aan de Back to School kortingen. Het is daarom belangrijk om een aantal aanbieders te vergelijken voordat je iets aanschaft. Laptops bijvoorbeeld, hier zijn onwijs hoge kortingen op tijdens Back to School. Maar die kortingen zijn wel overal verschillend. Dus heb je een nieuwe laptop op het oog, vergelijk deze dan bij verschillende webshops om zo de hoogste korting te scoren.

Dit kun je aanschaffen tijdens Back to School

Voordat je gaat beginnen met schoolspullen inslaan, is het handig om een lijstje te maken. Zet hier alles op wat je nodig hebt, zodat je dit kunt afstrepen als je het hebt gekocht. Zo weet je zeker dat je het nieuwe schooljaar goed voorbereid begint. Hieronder vind je een lijst van producten die handig zijn om aan te schaffen voor het volgende schooljaar:

 • Schooltas
 • Laptop
 • Laptophoes
 • Studieboeken
 • Agenda
 • Schriften of notitieblokken
 • Etui
 • Pennen
 • Markeerstiften
 • Rekenmachine
 • Gekleurde post-its
 • Koptelefoon

Tip: bekijk hier de beste laptop aanbiedingen!

Hopelijk ben je nu genoeg geïnformeerd om de juiste en beste kortingen te scoren tijdens de back to school periode. Dit maakt het terug naar school gaan na de zomervakantie misschien net wat minder erg.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.