Skip to main content

Amsterdams studentenleven: van duur naar duurzaam

Het studentenleven in Amsterdam gaat niet altijd over rozen. Zeker nu alle prijzen maar blijven stijgen kan het als student zijnde best lastig om alle rekeningen te blijven betalen. Laat staan kunnen sparen voor belangrijke aankopen zoals bijvoorbeeld een nieuwe telefoon. Wij vertellen je graag hoe je kunt besparen zonder heel erg in te hoeven leveren op kwaliteit. Lees je mee

Nieuwe smartphone

Een leven zonder smartphone? Dat is niet voor te stellen, maar een nieuwe telefoon is flink prijzig. Om nog maar te zwijgen over het afsluiten van een telefoonabonnement zonder BKR registratie, want dat is eigenlijk niet mogelijk. Maar er is hoop: het Fairphone Easy abonnement. Je krijgt een gloednieuwe smartphone van Fairphone en je betaalt een maandelijks bedrag van €21,-. Er zijn trouwens ook geen kosten vooraf, dus dat is fijn!

Voorwaarden Fairphone Easy

Wat krijg je precies voor die €21,-? Voor dit bedrag krijg je een telefoon van Fairphone zelf, de zogeheten Fairphone 4. Een duurzame telefoon, want hij gemaakt van gerecyclede en herbruikbare onderdelen. Je hoeft je dus niet schuldig te voelen over je voetafdruk op deze wereld, want dat is bij deze telefoon helemaal niet nodig.

Je kan de smartphone huren voor maximaal 60 maanden, dat is wel 5 (!!!) jaar. En het maandbedrag wordt lager en lager naar mate het abonnement loopt. Het is dus een leuke uitdaging om goed voor je nieuwe telefoon te zorgen. Gaat de batterij opeens hard achteruit of is er iets anders stukgegaan? Fairphone regelt binnen 48 uur een vervangende telefoon en fixt jouw telefoon kosteloos. Dat scheelt een hoop stress én gedoe!

Flexibel

Je kan de telefoon huren voor 3, 12, 36 of 60 maanden. En denk je na één jaar: dit top ding wil ik houden, dan kan dat gewoon. Je verlengt of annuleert je abonnement op ieder moment. Lekker flexibel, daar houden we van! Bij het afsluiten van het abonnement krijg je ook gratis een screenprotector en telefoonhoesje in een kek kleurtje zodat je telefoon goed is beschermt tegen valpartijen of krassende sleutels in je jaszak.

Fairphone = duurzaam

Zoals we al zeiden krijg je een ‘groene telefoon’ die is voor een groot opgebouwd uit gerecyclede onderdelen. Maar ook als jij jouw telefoon weer inlevert, kan je er voor 100% vanuit gaan dat alle onderdelen van jouw telefoon goed terecht komen. Fairphone zorgt er namelijk zelf voor dat alle onderdelen herbruikt kunnen worden. De onderdelen die niet meer bruikbaar zijn worden in hun eigen fabriek gerecycled voor zodat daar weer nieuwe elementen van gemaakt kunnen worden. Feitje: 75% van de CO2 uitstoot wordt uitgestoten bij de productie van een telefoon. Als één telefoon net zo lang meegaat als 3 telefoons, dan bespaar je enorm op de CO2 uitstoot! Toch een fijn idee, zo draag je toch bij aan een Beter Amsterdam, beter Nederland en een betere wereld.

Tip: Nog meer geld besparen? Krijg met de code ‘stuforfair’ 2 maanden gratis Fairphone Easy als een vriend/vriendin óók een Fairphone Easy abonnement neemt! Meer informatie hierover vind je hier!

Duurzaam in Amsterdam

Als je dan toch net zo’n goede duurzame keuze hebt gemaakt, is het tijd om de rest aan te pakken! Ga lekker naar de Albert Cuyp voor je wekelijkse boodschappen, duik eens ’n vintage kledingwinkel in en tot slot heb je naast die dure laptop écht geen tablet nodig. Je hebt ook al die nieuwe telefoon, dus dat is meer dan genoeg schermen in huis.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.