Skip to main content

Altijd geld te kort? Check deze tips voor extra geld!

Er zijn vooroordelen over studenten die vaak niet kloppen. Ze zouden iedere avond in de kroeg staan en (te) weinig aan hun studie doen. Dit is in veel gevallen helemaal niet waar. Studenten studeren vandaag de dag misschien wel harder dan ooit, mede gedreven door de oplopende kosten en de lage studiefinanciering. Maar aanhakend hierop zijn er ook vooroordelen die helaas vaak wel kloppen en dat is dat studenten weinig financiële middelen hebben. Hoe dit kan? Niet doordat ze niet gemotiveerd zijn om te werken, maar simpelweg omdat er te weinig binnenkomt doordat ze primair hun tijd aan hun studie moeten besteden. Ben jij zo’n student die iedere maand aan het einde droog brood en kale pasta eet? Lees dan snel verder voor wat extra tips om toch rond te komen.  

Altijd bereikbaar 

Er zijn van die uitgaven die je wel moet doen, anders ben je tegenwoordig gewoon niet meer functioneel. Eén van die uitgaven is je mobiele abonnement. Een telefoon is gewoon een musthave. Maar het is geen goedkope kostenpost. Het is dan ook slim om eens te kijken naar wat de beste goedkope smartphone is. Als jongere kan het zeer verleidelijk zijn om te gaan voor de nieuwste iPhone 15, maar dit is in lang niet alle gevallen echt nodig. Laat je niet verleiden door marketing en groepsdruk, maar kies de telefoon die bij jou past. Deze zijn vaak minstens zo goed en het gaat je tientallen euro’s per maand schelen.  

Boodschappen kar 

Menig student begint de maand met leven als een keizer. Waar dit vooral tot uiting komt is in de kosten van de boodschappen. Op de lange termijn plannen is iets wat niet altijd vanzelf gaat. Door aan het begin van de maand al wat spaarzamer met je geld om te gaan, kun je later in de maand profijt van hebben. Dit hoeft natuurlijk niet te betekenen dat je die maand dus start met dat droge brood, maar dat je eens kiest voor de creatieve weg. Check eens de app TooGoodToGo en je zult verbaasd zijn wat er allemaal overblijft in winkels en restaurants, en wat jij voor een fractie van de prijs gewoon kunt ophalen. Je bent waarschijnlijk niet erg gebonden aan tijden, dus ’s avonds om 19.00 uur nog even de deur uit om bij je favoriete traiteur een pakket eten op te halen is geen probleem. Eten voor een prikkie én minder voedselverspilling, dat wil je toch?

Kortom, wanneer je jong en student bent heb je het voordeel dat je flexibel bent. Wees dit dan zelf ook en kijk eens verder dan de laatste gadgets en rages. Vaak kun je een nét iets oudere variant voor een klein bedrag aanschaffen. Ook het creatief omgaan met voedsel is een aanrader, het zal alleen maar meer variatie en creativiteit opleveren en je haalt financieel lachend het einde van het jaar. Succes!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.