Skip to main content

Afkicken in Amsterdam? Dat hoeft niet in de stad zelf!

Een verslaving is een moeilijke uitdaging die niet alleen jou, maar ook veel andere mensen treft. De keuze om te gaan afkicken kan een cruciale stap zijn op weg naar een leven zonder verslaving. In deze blog vind je een globaal stappenplan van het afkickproces, met als doel om jouw verslaving de baas te zijn. 

Een intake is vaak de eerste stap voor degenen die hulp zoeken om van hun verslaving af te komen. Een intake kan je gemakkelijk doen in Amsterdam, lekker dicht bij huis of werk. Tijdens een intake kun je je persoonlijke situatie bespreken en samen met mensen die er verstand van hebben een behandelplan opstellen. Het is fijn om vertrouwen op te bouwen tussen jou en je behandelaars en om eventuele vragen te kunnen stellen. Alles wat je je afvraagt over jouw verslaving of over de komende periode kun je hier stellen. Het feit dat je deze eerste stap hebt gezet is al iets waar je heel trots op mag zijn. Voor veel mensen is dit de moeilijkste stap, omdat ze hierna begeleid worden door professionals. Wanneer je eenmaal hebt uitgesproken dat jij last hebt van een verslaving, kan dit al een hele opluchting zijn. 

Na de intake begint het echte behandelingsproces waar je het tijdens je intake over gehad hebt. Als je zelf in de buurt van Amsterdam woont, kan het vervelend voelen om in die omgeving een traject door te gaan. Het is zeker niet nodig, maar het kan zijn dat jij een gevoel van schaamte ervaart waardoor je het niet prettig vindt om deze periode in Amsterdam door te brengen. Gelukkig heb je ook een afkickkliniek Amsterdam, waar je behandeld wordt in het rustgevende Limburg. De rustige, heuvelachtige omgeving van Maastricht biedt een ideale setting om je volledig te concentreren op herstel. Hier kun je jezelf isoleren van de triggers en verleidingen van het dagelijks leven, waardoor je je fysieke en mentale welzijn kunt verbeteren. Tijdens jouw gehele proces wordt jij begeleid door professionals. Ze bieden begeleiding, luisteren naar je verhaal en ondersteunen je in elke fase van je herstelproces.

Vind jij deze manier van afkicken fijn klinken? Aarzel dan niet om contact op te nemen met een afkickkliniek in Amsterdam die dit aanbiedt. Wel is het handig om te weten dat bijna iedere kliniek in Amsterdam een wachtrij heeft. Je kunt op drie verschillende manieren in een afkickkliniek terecht komen. Je kunt je zelf aanmelden en aangeven dat je hulp nodig hebt, je acuut worden opgenomen omdat je weinig keus hebt of je verplicht worden opgenomen omdat je een gevaar kan vormen voor jezelf en/of je omgeving. Wanneer je eenmaal hebt aangegeven dat je hulp nodig hebt, zou je natuurlijk zo snel mogelijk opgenomen willen worden. Helaas moet je dus rekening houden met een wachtrij bij bijna alle GGZ-instellingen. Check van te voren goed waar je het minst lang hoeft te wachten.

Hopelijk ben jij op deze manier goed genoeg geïnformeerd over het afkicken in de buurt van Amsterdam. Aarzel niet om hulp te vragen aan professionals of van mensen in je eigen omgeving als je het gevoel hebt dat je het niet meer zelf aankunt.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.