Skip to main content

Aan deze 5 dingen moet je denken als je op kamers gaat

Ga jij binnenkort op kamers? Dan komt er een heleboel op je af! Een vreemde stad, nieuwe huisgenoten en dingen waar je thuis helemaal geen rekening mee hield. Wij stelden daarom deze checklist voor je op. Zo weet je zeker dat je helemaal voorbereid bent om op jezelf te wonen!

Verzekeringen

Als je op kamers gaat, is het handig om een aantal verzekeringen af te sluiten die je thuis niet nodig had. Een inboedelverzekering is essentieel als je op kamers gaat. Een inboedelverzekering dekt namelijk jouw spullen bij schade door diefstal en brand. Lees wel goed de premie door, want daar staat precies in bij welke situaties jouw spullen wel of niet verzekerd zijn. Ook kan het handig zijn om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.

Tip: vaak kun je een studentenpakket afnemen met dit soort verzekeringen, waardoor je een stuk goedkoper uit bent.

Adreswijziging

Als je op kamers gaat, is het handig om dit door te geven aan belangrijke instanties. Denk bijvoorbeeld aan de bank, verzekeraars en verenigingen. Zo weet je zeker dat je geen belangrijke post mist. Ook ben je verplicht om je adreswijziging bij gemeente Amsterdam door te geven. Dit kan al 4 weken voordat je verhuist tot maximaal 5 dagen na de verhuizing. Zorg wel dat je dit op tijd doet, want als je de adreswijziging te laat doorgeeft, riskeer je een boete. Als je jouw verhuizing bij de gemeente hebt doorgegeven, zijn ook andere overheidsinstanties op de hoogte van jouw adreswijziging. Wel zo handig als DUO je wil bereiken ;).

Internet en tv

Vaak hebben studentenhuizen al een tv- en internetabonnement. Moet je dit nog regelen? Dan is het handig om online verschillende abonnementen en aanbieders te vergelijken. Heb je een extra tv- of internetaansluiting nodig in jouw kamer? Kijk dan of je dit mogelijk is bij het huidige abonnement van jouw studentenhuis. Een extra sluiting kost vaak maar een paar euro’s per maand meer, terwijl een apart abonnement al gauw een paar tientjes kost. Andere online diensten zoals Netflix, Videoland en Spotify kun je vaak ook delen met je huisgenoten. Vraag dit dus even na, dan kan jij jouw abonnementen opzeggen. Scheelt weer in de portemonnee ;).

Regel je zorgzaken

Is je ouderlijk huis ver van je studentenkamer? Dan is het verstandig om nieuwe zorgverleners te zoeken. Denk aan de tandarts, huisarts en apotheek. Let er ook even op of jouw zorgverzekeraar een contract heeft met jouw nieuwe zorgverleners.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.