Skip to main content

93% van studenten gaat minimaal 1 keer op vakantie per jaar

Je zou zeggen dat studenten niet zo vaak op vakantie gaan, omdat ze niet zoveel geld hebben. Zeker nu we geen basisbeurs meer krijgen, maar desondanks gaat toch ruim 93% van de studenten 1 keer of meer dan 1 keer op vakantie per jaar.

Maar 7,1 % van de studenten ging afgelopen jaar niet op vakantie. Dus zo slecht hebben wij studenten het dus niet.

Opvallend is dat zelfs 43,1% van de studenten 3 of meer keer op vakantie gaat. Dat is erg luxe. 

Wo studenten vaker op vakantie

Wat opviel uit het onderzoek van Vakantie Dealz is dat wo studenten vaker op vakantie gaan dan hbo studenten. Hbo studenten gaan gemiddel 2,2 keer op vakantie, terwijl dit gemiddelde bij wo studenen op 2,6 keer lag.

Het landelijk gemiddelde is 2,4 keer op vakantie per jaar.

Opvallend uit het onderzoek was dat Delfste studenten het meest op vakantie gaan. Studenten uit Delft gingen gemiddeld maarliefst 2,9 keer op vakantie. Reden genoeg om dus te switchen naar een studie in Delft ;)

Studenten uit Eindhoven en Groningen gingen het minst vaak op vakantie. Het gemiddelde in deze steden lag op 2,1 keer.

Waar gaan wij op vakantie naar toe?

De top tien van vakantiebestemmingen bestond uit de top 3 met Frankrijk, Italië en Spanje... zoals altijd. Andere, minder standaard bestemmingen uit de top 10 waren de VS, Noorwegen en Hongarije. Op plek 11 en 12 stonden nog Indonesie en Thailand, waarschijnlijk door alle studenten die daar gaan backpacken.

Met vrienden op vakantie?

Alhoewel je verwacht dat de meeste studenten met vrienden op vakantie gaan, is dat niet het geval. De meeste studenten gaan nog met hun ouders op vakantie of met hun partner.

32,3% gaat nog met ouders op vakantie en 23,9% gaat met zijn/haar partner op vakantie. Hoe jonger de student, hoe hoger het percentage dat nog met ouders mee op vakantie gaat (logisch opzich). 

Desondanks gaat toch nog 34,9 met 1(12,5%) of meer vrienden(22,4%) op vakantie.

Vakantie boeken met vrienden

Wanneer je met een groep van zes tot acht gasten op vakantie wil, dan hangen hier de nodige haken en ogen aan. Daarom hebben wij speciaal voor jou een kort stappenplan opgesteld, zodat jullie zo snel mogelijk een vakantie kunnen boeken.

Stap 1: maak een WhatsAppgroep aan

Het ligt een beetje voor de hand maar het is een goed begin om het een en ander te organiseren. Maak een groep aan via WhatsApp zodat je kan polsen wie er allemaal mee willen deze zomer. Zo zorg je ervoor dat je een duidelijke groep kan samenstellen.

Stap 2: regel een bijeenkomst om samen te oriënteren

Deze stap is een logisch gevolg van stap één maar toch slaan veel mensen deze stap over. Omdat je met een grotere groep bent, heb je te maken met verschillende meningen over van alles en nog wat. Van de bestemming tot aan de accommodatie. Je hebt te maken met veel verschillende factoren. Daarom is het belangrijk om gezamenlijk stap voor stap te bepalen waar de vakantie naartoe gaat, enzovoorts.

Stap 3: knopen doorhakken en de vakantie boeken

Zodra jullie weten waar de reis naartoe gaat, in welk resort jullie blijven en voor hoe lang, dan is het tijd om de vakantie zo snel mogelijk te boeken. Het lastige is dat iedereen in zekere zin wat water bij de wijn moet doen. Zorg ervoor dat knopen worden doorgehakt en dat beslissingen worden genomen. Vervolgens moet de vakantie worden geboekt zodat alles vaststaat en iedereen weet waar hij aan toe is.

Stap 4: aftellen tot de vakantie en dan genieten maar!

De laatste en belangrijkste stap. Zorg dat iedereen zijn deel betaalt en maak hier afspraken over. Vervolgens is het een kwestie van aftellen en volop genieten als het zover is.

Tot zover ons artikel over hoe je met een groep gasten zo efficiënt mogelijk een vakantie boekt. Ben je nieuwsgierig geworden naar meer informatie? Kijk dan op onze pagina over reizen.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.