Skip to main content

6 tips voor het kopen van een nieuwe laptop

Een laptop is voor iedere student van groot belang. Je hebt 'm nodig voor je studie, maar ook voor werk of in je vrije tijd kan een laptop heel handig zijn. Een laptop van een student wordt vaak lange dagen achter elkaar gebruikt, waardoor de laptop wel wat aan moet kunnen. Hoe vervelend is het als je laptop heel traag is of regelmatig vastloopt? Daarom is het als student super belangrijk om een goede laptop te hebben! Al helemaal omdat dit ook een grote investering is. In dit artikel vind je 6 tips voor het vinden van de beste laptop. Neem 'm snel door!

1. Vraag om je heen

Als student zie je waarschijnlijk vaak andere studenten. Ook zij hebben allemaal een goede laptop nodig. Dit is dan ook je beste referentiekader, maak er gebruik van! Vraag om je heen welke laptop je medestudenten hebben. Vraag of ze hier blij mee zijn, hoe lang ze 'm al hebben en of je misschien even mag kijken. Zo kun je meteen ook zelf kijken of de laptop jou zou bevallen. 

2. Ga naar een winkel

Een andere manier van een laptop bekijken voordat je 'm koopt, is naar een fysieke winkel gaan. Tegenwoordig kun je natuurlijk alles gemakkelijk online kopen, maar in een winkel kun je toch wat beter onderzoek doen. Vaak hebben ze hier showmodellen staan die je even kunt gebruiken. Zo kun je meteen zien hoe groot een scherm echt is, of het toetsenbord fijn typt en hoe zwaar de laptop is. Ook kun je in een winkel meteen jouw vragen stellen aan iemand die er verstand van heeft. Maak hier gebruik van! 

3. Check refurbished laptops

Refurbished laptops kunnen ook een uitstekende optie zijn voor studenten. Dit zijn eigenlijk tweedehands laptops, maar dan nog wel van goede kwaliteit en soms volledig opgeknapt. Deze laptops zijn dan ook een stukje goedkoper dan als je ze nieuw aanschaft. Op deze manier kun je misschien een net iets betere laptop aanschaffen, die je normaal niet had kunnen betalen. Doe hier wel goed onderzoek naar de beschadigingen en kwaliteit van de laptop die je aanschaft. 

4. Breng je behoeftes in kaart

Als je op zoek bent naar de beste laptop, is het belangrijk dat je weet waarnaar je op zoek bent. Wil je foto's kunnen bewerken? Zware creatieve programma's gebruiken? Wil je goed kunnen gamen? Of doe je een technische studie en heb je daar bepaalde programma's voor nodig? Voor iedereen gelden andere wensen en daar past weer een andere laptop bij. 

5. Lees recensies

Ieder bedrijf kan een mooie tekst schrijven over een laptop, maar recensies vertellen toch vaak het echte verhaal. Andere mensen gingen jou voor en hebben ervaring opgedaan met de laptop. Lees de recensies goed door voordat je de laptop aanschaft. 

6. Neem geen overhaaste beslissingen 

Een laptop is een duur apparaat en daarom moet je goed nadenken over de aanschaf hiervan. Neem geen overhaaste beslissingen en zorg dat je volledig achter je besluit staat. 

Hopelijk kun je met deze tips op zoek gaan naar de beste laptop en refurbished laptops

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.