Skip to main content

6 tips om vriendschappen te onderhouden tijdens je studententijd

Als student heb je een hectisch leven. Je hebt vrienden van voor je studententijd, nieuwe vrienden van je studie en misschien wel vrienden bij een studentenvereniging. Als student heb je veel meer vrijheid, maar dit betekent ook dat je zelf tijd vrij moet maken voor je vrienden. Wil jij er zeker van zijn dat je, je vrienden niet uit het oog verliest? Lees dan onderstaande tips!

1. Nodig je vrienden uit bij dagelijkse bezigheden

 Als student heb je het altijd druk, druk, druk. Nodig je vrienden daarom is uit om iets te doen wat in je dagelijkse planning past. Ga samen sporten, doe samen boodschappen of kook en eet even snel iets met elkaar.

2. Vraag naar belangrijke gebeurtenissen

Schrijf het op als je vrienden een sollicitatie, date of belangrijk tentamen hebben. Bel of app daarna even om te vragen hoe het gegaan is. Een kleine moeite die vaak heel erg gewaardeerd wordt!

 3. Nodig je vrienden spontaan uit

Als je plannen niet doorgaan is het vaak verleidelijk om neer te chillen op de bank met Netflix aan. Deze vrije tijd kan je echter ook gebruiken om je vrienden is spontaan op te bellen om iets te doen.

4. Ga naar verjaardagen

Je hebt er waarschijnlijk niet altijd zin in, maar verjaardagen zijn perfect om met een heleboel vrienden bij te praten. Al ga je maar een uurtje, het wordt gewaardeerd en je spreekt meteen je hele vriendengroep.

5. Skype of FaceTime

Sommige vrienden wonen te ver weg om even snel mee te sporten of iets mee te drinken. Gelukkig leven we in de 21e eeuw en is (bijna) alles mogelijk via het internet. Plan daarom skype- of FaceTime dates in met je vrienden die verder weg wonen. Met een biertje erbij is het net of je samen op de bank zit!

6. Maak tijd vrij!

Als je tijd hebt om series te kijken, heb je ook tijd om met vrienden af te spreken. Het zou toch zonde zijn om je vrienden uit het oog te verliezen?

 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.