Skip to main content

6 redenen waarom reizen met het OV leuk is

Gister schreven we al over onze ergenissen in het OV, maar ondanks de nadelen zijn er ook een heleboel leuke dingen aan het OV. Deze zetten wij vandaag voor jou op een rijtje!

1. De toekomstige vader of moeder van je kinderen stapt het OV in

Oke, kinderen gaat misschien een beetje ver. Maar het OV zit tijdens de spits wel vol met knappe mannen en vrouwen. Het is daarom een walhalla om een leuke date te regelen, behalve als je in trein zit naar Schubbekutteveen waar niemand jonger is dan 50.

2. Er bestaan nog vriendelijke mensen

En deze kom je tegen in het OV. Net als jij met je weekendtassen uit balans dreigt te raken springt iemand je te hulp. En die vriendelijke conducteur die je ochtendhumeur laat verdwijnen, verdient een prijs!

3. Goede gesprekken

Waar ik in de auto luidkeels meezing met de radio heb ik in de trein echt tijd voor goede gesprekken. Ga daarom met je vrienden eens met het OV, dan kan je onderweg naar dat festival eindelijk bijpraten met die vriend die je al een tijdje niet hebt gezien.

4. Kranten delen

Ik denk er nooit aan om iets te lezen mee te nemen, daarom is het altijd een geluksmomentje als iemand zijn krant heeft laten liggen of als ik een metro kan bemachtigen. Ben je ook weer een beetje up-to-date van alle ellende in de wereld.

5. Holland’s got talent

Met piano’s op de stations en het groeiend aantal talentenjachten heb jij misschien wel wat vermaak in het OV. Met een beetje geluk geniet jij tijdens je bus- of treinreis van Nederlands talent en dan het liefst met een beetje kwaliteit natuurlijk.

6. Mensen kijken

Waar je in de auto moet letten op de weg kan je in het OV heerlijk mensen kijken. En met een goed plekje hebben ze het niet eens door!

Heb wel eens leuke momenten meegemaakt in het OV? Wij zijn erg benieuwd.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.