Skip to main content

5 voordelen van lid worden van een vereniging

Lid worden kent veel voordelen. Vooral als je in een vreemde stad gaat wonen, is een vereniging erg gezellig en handig. Twijfel jij nog of je lid wilt worden? Lees dan snel deze 5 voordelen van lid zijn!

1. Je leert nieuwe mensen kennen

Wanneer je je aansluit bij een vereniging leer je mensen snel kennen door alle activiteiten en evenementen. Ze zeggen dan ook niet zomaar dat je op een vereniging vrienden voor het leven maakt!

2. Je bouwt een netwerk op

Naast alle vriendschappen bouw je ook een hele kring met kennissen op. Dit is heel handig om bijvoorbeeld een kamer te vinden, maar ook later kan je dit goed gebruiken!

3. Je ziet wat van de wereld

Gala’s over de grens, reizen met je jaar, lustrumreizen… als lid van een vereniging zie je echt wat van de wereld. Van Zeeland tot Vietnam: na je studententijd ben je een echte globetrotter!

4. Je doet ervaring op

Bij een vereniging zijn er een heleboel commissies waaraan je kunt deelnemen. Dit is vaak onwijs leuk om te doen en staat ook nog is goed op je cv!

5. Je hebt altijd wat te doen

Gala’s, diners, huisfeesten, verenigingsfeesten, lustra, reizen… als lid van een vereniging verveel jij je nooit!

 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.