Skip to main content

5 uiteenlopende studentenverenigingen in Amsterdam

Ga je volgend jaar in Amsterdam studeren en wil je vrienden maken buiten je studie om? Word dan lid van een studentenvereniging. In deze blog beschrijf ik vijf verschillende verenigingen!

1. ASDV Bonaparte

Bonaparte is sinds 1998 een debatvereniging en heeft ongeveer 150 leden waarvan er veertig actief zijn. Ze noemen zichzelf de beste debatvereniging van Nederland. Ze debatteren en borrelen op dinsdag maar er geldt geen opkomstplicht. In de vereniging draait het om eloquentia, gezelligheid, bier, ouwehoeren en vrienden. Geborreld wordt er in sociëteit Pylades of in de Meervaart. De contributie bedraagt 45 euro en er is geen ontgroening. De vereniging neemt vaak deel aan debatwedstrijden en organiseert zelf ook toernooien.

2. Navigators Studentenvereniging Amsterdam (NSA)

NSA is sinds 1990 een christelijke studentenvereniging in Amsterdam waar het draait om Bijbel en bier. De vereniging kent ongeveer 200 leden en is de grootste christelijke studentenvereniging in Amsterdam. Hun motto luidt: Christus kennen en Hem bekend maken. Elke woensdagavond komt men samen om samen wat te leren uit het geloof en om te borrelen in sociëteit Pylades. De contributie bedraagt 110 euro per jaar en er is een ontgroeningsweekend.

3. Amsterdamse Studentenvereniging Gay (ASVGay)

ASVGay is een studentenvereniging sinds 2010 en bestaat uit ongeveer 350 leden. Er is geen ontgroening en de contributie bedraagt 50 euro per jaar. ASVGay staat open voor homoseksuele, lesbische, biseksuele, transgender en queer studenten. Er is op woensdag een borrel in Numb (Amstel 54). De vereniging onderneemt graag activiteiten en heeft zelfs een eigen boot in de Gay Pride!

4. Nereus

Nereus is een studenten roeivereniging sinds 1885 en bestaat uit ongeveer 1000 leden. Het noemt zichzelf de ideale combinatie tussen het leven als topsporter en student. De leden zijn toproeiers en winnen internationale prijzen. De vereniging kent een lichte ontgroening en een contributie van 180 euro per jaar. Op dinsdag en donderdag wordt er geborreld in hun eigen soos, sociëteit Nereus.

5. Amsterdamse Studentenvereniging voor Internationale betrekkingen (Sib)

Sib is een internationale studentenvereniging, onderdeel van de Verenigde Naties en het heeft met meerdere locaties door het land. Sib bestaat sinds 1947 en heeft ongeveer 180 leden. Er wordt veelal Engels gepraat, het kent geen ontgroening en heeft een contributie van 50 euro per jaar. Je hebt geen verplichtingen, je kan zo actief worden als je zelf wil in commissies en societies. Er worden vaak masterclasses en activiteiten georganiseerd naar Ngo’s of ambassades. Op woensdag borrelen ze in café Havelaar of café Fest.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.