Skip to main content

5 tips om vrienden te maken zonder studentenvereniging

Vaak wordt aan het begin van je studententijd geadviseerd om vrienden te maken door lid te worden van een studentenvereniging. Maar wat nou als je weet dat een studentenvereniging niets voor jou is? Gebruik dan deze 5 tips!

Neem deel aan de introductieweek

De UvA, VU en HvA organiseren alle drie apart een introductieweek. Dit houdt in dat je een aantal dagen met medestudenten aan verschillende activiteiten rondom de campus en in de stad deelneemt. Op die manier kom je in contact met anderen en maak je sneller vrienden. Iedereen is nieuw en de meesten kennen ook nog niemand, dus dat helpt. Doordat je samen tijdens deze dagen de stad ontdekt op gebied van sport, uitgaan en verenigingen wordt al snel duidelijk wat je leuk vindt.

De introductieweek is ook een aanrader voor studenten die al langer studeren. Wil je na een jaar toch nog nieuwe mensen ontmoeten? Wordt dan mentor tijdens de introductieweek! Je leert de andere mentoren kennen en je helpt nieuwe studenten bij het ontdekken van de stad en het studentenleven.

Kies een hobby

Amsterdam is zo’n levendige stad dat zo goed als elke hobby mogelijk is. Houd je van voetballen? Schrijf je in bij een voetbalclub! Ben je niet zo van het sporten en houd je meer van iets creatiefs? Dan is er vast wel een tekenschool of tekencursus in de buurt. Zo biedt het Griffioen (VU) en CREA (UvA) verschillende cursussen aan voor zowel tekenen, alsook beweging. Je hoeft niet altijd student te zijn bij die specifieke instelling. Zo kunnen studenten van de VU soms ook deelnemen aan cursussen van CREA en vice versa. Op die manier beoefen je je hobby en ontmoet je toch medestudenten van verschillende universiteiten.

Word vrijwilliger

In Amsterdam zijn veel goede doelen nog op zoek naar vrijwilligers. Zo kan je terecht bij het dierenasiel, het verzorgingstehuis, verschillende taalcursussen, de kinderopvang, enzovoort. Vaak zijn er meerdere studenten die zich aanmelden als vrijwilliger en op die manier kom je ook weer in contact met anderen. Daarnaast doe je iets goeds voor anderen en staat vrijwilligerswerk altijd mooi op je CV!

Word lid van een studievereniging

De meeste studies hebben een studievereniging. Dit wordt vaak verward met een studentenvereniging, maar deze twee zijn niet hetzelfde. Een studievereniging is meestal gekoppeld aan de universiteit. Zo heeft elke faculteit één of meerdere studieverenigingen. Er worden verschillende borrels en activiteiten georganiseerd die te maken hebben met je studie. Op die manier kan je meer uit jouw studie halen en ontmoet je medestudenten met dezelfde interesses als jij!

Neem een bijbaan

Werken is niet alleen handig om geld te verdienen, maar ook om mensen te ontmoeten. Vooral een bijbaan in de horeca zorgt ervoor dat je nieuwe mensen leert kennen, omdat je hoe dan ook in contact komt met anderen. Amsterdam heeft zoveel verschillende mogelijkheden dat er vast iets bij zit dat bij je past!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.