Skip to main content

5 tips om je huis schoon te houden

Veel studenten die op zichzelf wonen vinden het een hele opgave: het huis schoonhouden. Er gaan biertjes om in de fusie, je huisgenoot laat het aanrecht volstaan en je slaapt inmiddels lepeltje-lepeltje met je boeken. Herkenbaar? Lees dan snel deze tips om je huis schoon te houden!

1. Laat geen spoor van rommel achter

Ruim de spullen die je net hebt gebruikt meteen op. Ben je bijvoorbeeld aan het koken? Doe ondertussen dan even de afwas. Heb je outfit stress? Hang dan meteen de kleren die je niet aantrekt weer terug. Op deze manier lijkt je kamer niet op  het uitverkooprek bij de H&M.

2. Maak een schoonmaakrooster

En houd je eraan! Wanneer je met je huis de taken verdeelt gaat het schoonmaken sneller en efficiënter. (En iedereen wordt blij van een schoon huis!) Zijn er huisgenoten die verzaken? Bespreek het!

3. Doe elke dag wat

Hoe brak je ook bent, zorg dat je elke dag een klusje doet. Het vuilnis buiten zetten of een doekje door het huis halen is zo gebeurd. Wanneer je alles opspaart tot het weekend ben je er zomaar een paar uur aan kwijt. Door elke dag iets te doen ben je op je vrije dagen ook écht vrij!

4. Maak schoonmaken leuk voor jezelf

Schoonmaken wordt nooit je lievelingsbezigheid, maar je kan het wel opleuken! Kijk tijdens het afwassen bijvoorbeeld een serie of zet keihard de muziek aan. Het schoonmaken gaat dan ook een stuk sneller!

5. Zoek een schoonmaker

Wij studenten zijn vaak liever lui dan moe. Heb je echt geen zin om je huis schoon te houden, maar wil je wel een schoon huis? Zoek dan gewoon een schoonmaker. Vooral als je huisgenoten hebt kun je de kosten prima delen!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.