Skip to main content

5 tips om goedkoper uit eten te gaan in Amsterdam

Als student kan je het geld niet altijd rijkelijk laten vloeien. Maar de zoveelste keer thuis een budgetmaaltijd eten gaat ook vervelen. In dit artikel geef ik je 5 tips om lekker uit eten te gaan in Amsterdam, zonder dat je met lege zakken thuiskomt.

Kies voor een budget restaurant

Wanneer je bij Google “goedkoop uit eten in Amsterdam” intikt kom je vanzelf op meerdere blogs en websites die de beste prijskwaliteit-restaurants voor je op een rijtje zetten. Verder krijg je via Google Maps ook verschillende restaurants te zien die zichzelf classificeren als goedkoop. Kies er eentje uit en 9 van de 10 keer heb je er eentje te pakken waar je voor onder de 20 euro hebt kunnen eten.

Maak gebruik van Groupon

Je kan je etentje ook plannen via Groupon. Deze website heeft samenwerkingen met verschillende bedrijven en organisaties. Denk hierbij aan restaurants, spa’s en musea. Met Groupon kan je al snel ergens voor de helft van de prijs eten! Natuurlijk zijn daar wel enkele restricties aan verbonden. Zo kan je bij sommige restaurants slechts een aantal gerechten kiezen als je met de Groupon-korting komt eten.

Eet bewuster

Een vegetarisch gerecht is niet alleen goed voor het milieu, maar vaak ook voor je portemonnee. Tegenwoordig zijn er steeds meer vegetarische gerechten te vinden op de menukaart en hoogstwaarschijnlijk minstens even lekker als de andere gerechten op de kaart. Toch zin in iets anders? Ga dan voor het dagmenu. Deze is vaak ook minder duur dan de rest van de gerechten.

Ga naar een all-in restaurant

Als je echt grote honger hebt, kan je naar een all-in restaurant gaan. Je betaalt eenmalig een bedrag en kan dan voor een bepaalde tijd blijven eten zoveel je wilt. Sommige all-in restaurants kiezen ervoor om drank ook bij dit eenmalige bedrag te rekenen. Perfect als voordrink voor het stappen!

Deel je eten

Vraag in het restaurant waar je bent of je meerdere voorgerechten kan nemen als hoofdgerecht of een hoofdgerecht en een voorgerecht kan combineren. Wanneer je je eten deelt met degene waarmee je bent, komt dit vaak voordeliger uit en op die manier heb je ook nog eens verschillende gerechten om van te proeven!

Veel eetplezier!

Heb je geen zin om uiteten te gaan, maar wil je liever lui vanaf de bank bestellen? Lees dan deze blog van Maarten over waar je lekker eten kunt bestellen in Amsterdam!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.