Skip to main content

5 tips als je gaat verhuizen naar het buitenland

Studeren heeft soms minder leuke kanten, zoals het vele leren en colleges vroeg in de ochtend. Gelukkig zijn er ook veel voordelen. Zoals de kennis die je opdoet, de vrijheid, leuke studiegenoten en de feestjes. Je studententijd is ook de perfecte tijd om voor een periode naar het buitenland te vertrekken. Bijvoorbeeld voor een stage, minor, afstudeerproject of uitwisseling. Voordat je avontuur in het buitenland kan beginnen, moeten er wel wat dingen geregeld worden. Lees hier 5 tips als je gaat verhuizen naar het buitenland!

Regel een verhuisbedrijf

Ga je internationaal verhuizen? Dat kan betekenen dat je veel spullen naar een plek, misschien wel buiten Europa moet zien te krijgen. Gelukkig zijn er verhuisbedrijven die daarbij kunnen helpen. Ga jij naar het buitenland, maar blijf je wel binnen Europa? Bijvoorbeeld als je gaat verhuizen naar België. Dan kan je het beste kiezen voor een verhuisbedrijf dat gespecialiseerd is in internationale verhuizingen binnen Europa!

Zoek een woonplek

Als je naar het buitenland vertrekt, is het natuurlijk belangrijk dat je onderdak hebt. Ga daarom vanuit je studentenkamer op tijd op zoek naar een nieuwe woonplek in het buitenland! Je bent vast niet de enige die naar het buitenland gaat. Vraag daarom ook aan studenten uit hogere jaren en in je vriendengroep naar tips, betrouwbare websites en of iemand misschien connecties heeft in het buitenland. Zo maak je het voor jezelf net iets makkelijker om aan een leuke woonplek te komen!

Sluit de juiste verzekeringen af

Als je hebt geregeld dat je onderdak hebt en dat al je spullen verhuisd worden, is het tijd voor de volgende stap. Namelijk: het regelen van verzekeringen. Als je voor een langere periode naar het buitenland gaat en daar gaat wonen, kan je jezelf uitschrijven bij je huidige gemeente. Hierna wordt je zorgverzekering in Nederland stop gezet. In sommige landen is een zorgverzekering verplicht, in andere landen kan je zelf kiezen of je jezelf wel of niet verzekert voor zorgkosten. Dit is dus iets wat je goed moet uitzoeken, voordat je vertrekt!

Volg een taalcursus

Om jezelf een beetje voor te bereiden op het nieuwe land, de nieuwe cultuur en nieuwe mensen is het fijn als je alvast de taal leert. Al zijn het wat standaard zinnetjes, zo kan je gemakkelijker contact maken met je nieuwe huisgenoten of collega’s. Bovendien is het hartstikke leuk als je alvast wat voorpret beleefd, voordat je de grote stap echt gaat maken!

Organiseer een afscheidsfeestje!

Naast alle belangrijke en serieuze zaken die geregeld moeten worden, is verhuizen naar het buitenland een mega goed excuus om een goed feestje te vieren! Nodig al je studiegenoten en vrienden uit om nog een keer vanuit het koude kikkerlandje Nederland te proosten!

Twijfel jij nog om voor je studie naar het buitenland te gaan? Het is echt een toffe kans! Lees daarom hier vier redenen waarom je een stage in het buitenland moet lopen.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.