Skip to main content

5 handige dingen voor studenten!

Studenten zijn meestal druk met van alles en nog wat. Vanuit je studie door naar je bijbaan om geld te verdienen, vervolgens weer in de boeken om je college voor te bereiden en 's avonds gezellig naar vrienden of je vereniging. Dan komt het schoonmaken of opruimen van je kamer er ook nog bij, boodschappen doen en af en toe een avond koken voor jezelf én je huisgenoten. En voordat we het vergeten, moet je natuurlijk ook af en toe sporten en je gezicht bij je ouders laten zien. Voor de meeste studenten zitten er simpelweg niet genoeg minuten in een dag. Maar wist je dat er heel veel gadgets en lifehacks zijn die het studentenleven een stuk makkelijker maken?

Nooit meer afwassen 

Sommige studentenhuizen hebben geluk met een goede vaatwasser. Andere studenten staan iedere avond af te wassen en daar gaat soms best wel wat tijd in zitten. Heb je nou een keer echt geen tijd of zin om af te wassen of heb je er simpelweg een hekel aan? Doe dan een beetje huishoudfolie over je bord heen, voordat je je eten opschept. Je kan heerlijk genieten van je maaltijd en het enige dat je hoeft te doen is het huishoudfolie eraf halen en weggooien. Nooit meer afwassen dus!

Altijd koud bier

Bedenk je ineens spontaan met huisgenoten biertjes te drinken... staat het bier nog niet koud! Drama, natuurlijk. Maar wij hebben de oplossing! Wikkel een nat keukenpapiertje om je bierflesje en leg 'm in de vriezer. Ondertussen kan je de rest van de biertjes koud leggen en na 7 minuten haal je jouw ijskoude gele rakker uit de vriezer!

Nooit meer blut

Een van de handige dingen voor studenten is het sparen van kleingeld. Zorg dat je ergens een gezellige spaarpot neerzet. Iedere keer dat je kleingeld hebt, gooi je het in je spaarpot. De kunst is natuurlijk om er dan een van af te blijven en alleen te openen bij nood. Je zal zien dat er dan een leuk bedrag in zit waar je weer boodschappen van kan doen, een avondje kan stappen of kleding van kan kopen.

Magnetron eierkoker

Ontbijten is iets wat vaak door alle haast in de ochtend wordt overgeslagen. Terwijl het ontbijt juist een heel belangrijk moment is om iets te eten! Het is logisch dat je niet een heel ontbijtbuffet met verse croissants gaat klaarmaken, voordat je naar je studie of werk gaat. Met de magnetron eierkoker heb je in minder dan 5 minuten een heerlijk eitje die je ’s ochtends voor je de deur uit gaat nog snel kan eten. Je kan in de magnetron eierkoker vaak meerdere eitjes klaar maken. Je kan er dus voor kiezen om nog een eitje mee te nemen voor tussen de middag, je kan je huisgenoten er blij mee maken of ’s avonds opeten bij een salade. Ideaal!

Balkonbarbeque

Studenten moeten het vaak doen met een klein balkon of terras. De balkonbarbeque past op ieder balkon! Zorg dat je de balkonbarbecue bevestigd aan de reling van het balkon en laat de barbecue maar beginnen! Hoe gezellig zou het zijn om in de zomer met je huisgenoten te zorgen voor lekkere gerechten die op de barbecue bereid kunnen worden! Zelfs als je ’s winters een feestje bij jou thuis hebt, is het ideaal om er hapjes op klaar te maken. En wat helemaal knus is, is om er ’s winters marshmallows boven te laten smelten. Heerlijk!

Wil je nog meer handige dingen voor studenten ontdekken? Lees dan hier handige tips om je kamer schoon te maken!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.