Skip to main content

4x de mooiste bioscopen van Amsterdam

Films blijven razend populair, zo ook onder studenten. Van een zoetsappige roman tot de nieuwste Marvel superheldenfilms. Zelf ga ik regelmatig naar de bioscoop, mede omdat het aanbod in films echt heel groot is. Er draait naar mijn idee elke dag wel iets interessants. Maar welke bioscopen in Amsterdam zijn nou daadwerkelijk het bezoeken waard?

Pathé Tuschinski

Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik deze bioscoop pas echt heb leren kennen sinds ik af en toe college krijg voor mijn opleiding bij Tuschinski. Het is een grote bioscoop met een lange geschiedenis, gevestigd aan de Reguliersbreestraat. De bioscoop telt zes zalen en is in 1921 (!) opgericht. Al hoewel je er prima zit, blijft het authentiek aanvoelen. Benieuwd naar het filmprogramma? Bekijk of er een film voor jou tussen zit. Als student krijg je ook korting bij Pathé, dus neem je studentenpas mee!

Het Ketelhuis

Als je hierover spreekt moet je echt denken aan een kleinschalig filmhuis. De focus ligt hier wat minder op de grote blockbusters en wat meer op onder anderen Nederlandstalige films. Mocht je nog na willen praten over de film, dan kan dat over een huisgemaakte gemberlimonade met een stuk taart of snuffel even door de regelmatig wisselende bierkaart met lokale biertjes. Het Ketelhuis is te vinden aan de Westergasfabriek, dus mocht je in de zomer komen dan is een afsluiter op het terras niet verkeerd! Uiteraard zijn er ook combinaties in eten, drankjes en een film beschikbaar. De Film&Lunch en Film&Diner acties zijn wellicht iets voor jou!

Outdoor Cinema

Tja, de naam zegt het eigenlijk al. Outdoor Cinema is een organisatie die zich bezighoudt met het opbouwen van een unieke bioscoopervaring. Dit is per opdracht verschillend en kan gaan van een simpel groot doek, tot aan drijvende schermen of een ‘Silent Cinema’. Dit laatste houdt in dat je wel met een groot publiek naar een film zit te kijken, maar met ieder een koptelefoon op. Je moet ervan houden…

Leuk feitje: Outdoor Cinema is de eerste organisatie ter wereld die het concept van een Fly-In bioscoop heeft geïntroduceerd. De Fly-In kent al zes edities en wordt gehouden vanaf Texel International Airport. Geinig voor wanneer je een klein vliegtuigje hebt, maar de Drive-In of gewoon ouderwets zittend in de buitenlucht is tenminste ook voor ons als studenten een beetje te doen. De organisatie is gevestigd aan de Analoogstraat in Amsterdam, maar door heel Nederland spannen zij inmiddels het grote doek uit.

De FilmHallen

In september 2014 werd De FilmHallen geopend en voorzien van negen filmzalen. De bioscoop is onderdeel van De Hallen Amsterdam. Met andere woorden, voor of na een film kun je ervoor kiezen om een jezelf tegoed te doen aan iets bij de buren, namelijk De Foodhallen! De FilmHallen hebben een prima aanbod, de agenda staat dan ook vol met zowel grote blockbusters als onbekendere arthouse films!

Dit zijn naar mijn idee prima plekken om gedurende 2019 de nieuwste films te checken. Vrijwel altijd in combinatie met eten en drankjes, je kunt dus zo een hele avond zoet zijn als zou willen.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.