Skip to main content

4 tips om jouw studentenhuis schoon te houden!

Mensen hebben vaak het idee dat een studentenhuis heel vies is. En hoewel we graag anders zouden willen, klopt die aanname vaak wel! Maar met deze 5 tips krijg én houd jij jouw studentenhuis lekker schoon! Lees je mee?

1. Huur een schoonmaakbedrijf in

Is het zo'n enorme zwijnenstal in jullie studentenwoning en zien jullie door alle lagen viezigheid de originele badkamer niet meer? Dan zit er maar 1 ding op: Schoonmaak Amsterdam! Jullie studentenhuis wordt van boven tot onder helemaal schoongemaakt zodat jullie er eventjes mee vooruit kunnen. Met de beste apparatuur wordt al het plak van de vloer geschrobd, en met de juiste schoonmaakmiddelen worden de ramen gelapt. Echt heerlijk om het huis zo schoon te hebben, maar laten we eerlijk zijn: het beste is natuurlijk om het huis vanaf nu een beetje bij te houden!

Tip: is jullie verenigingshuis ook zo'n puinhoop? Dan kan je terecht bij de schoonmaak winkel! Via de website vraag je naar de mogelijkheden!

2. Houd alles een beetje bij

Het huis bijhouden nadat het zolang zo vies is geweest kan of heel leuk zijn om te doen, of compleet verschrikkelijk. Hoe dan ook is dit wel de beste oplossing om het niet weer zo ver te laten komen. Na het koken haal je even een doekje over het aanrecht en fornuis. Is de koelkast zo goed als leeg? Veeg met een schoonmaak doekje over alle planken en door alle lades heen en jullie kunnen weer even vooruit. Hebben jullie een glazen cabine of wand in de badkamer? Door iedere keer na het douchen de raamwisser over glazen wanden te halen, heb je minder snel last van kalk! En de wc? Die doe je regelmatig even als je een nieuw pak wc rollen neerzet. Zo gepiept!

Heeft niemand in huis ooit zin om te stofzuigen? Dan is het misschien wel een idee om een robot stofzuiger aan te schaffen met z'n allen! Je zet 'm gemakkelijk aan via een app en je kan vaak zeggen welke ruimte 'ie moet stofzuigen zodat jij jouw kamer kan laten stofzuigen als je de deur uit bent. Hoe ideaal?! 

3. Maak een schoonmaak schema

Jawel, daar is het bekende schoonmaak schema. Het werkt zelden, maar toch is dit een goede oplossing. Als iedereen elke week een taak uitvoert, is aan het einde van de week het huis spic en span! En heeft iemand een week zijn of haar taken niet gedaan, dan moeten zij €2,- in de pot leggen. Elk half jaar gaan jullie er - hopelijk - even flink van stappen. Of misschien willen jullie wel sparen voor nog zo'n fijne schoonmaakbeurt van Schoonmaakbedrijf Acacia! ;-)

4. Maak het leuk!

Schoonmaken is nou eenmaal niet leuk, maar probeer het wel leuk te maken. Ga met z'n allen tegelijkertijd aan de slag met jullie eigen taak, lekker muziekje erbij, koud biertje in de hand en poetsen maar! Daarnaast kan je ook met z'n allen in gesprek gaan over welke huishoudelijke taken iedereen verschrikkelijk vindt, en welke minder erg zijn. Wie weet ontdekken jullie wel dat jullie elkaar perfect aanvullen en kan iedereen z'n vaste taken krijgen. Met een beetje geluk worden die taken zonder gezeur uitgevoerd!

Is het bij jullie in de keuken door alle viezigheid altijd de perfecte plek voor fruitvliegjes? Met deze 3 slimme manieren kom jij van de fruitvliegjes in jullie studentenhuis af!

 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.