Skip to main content

4 bijzondere bijbanen in Amsterdam

Vrienden die in de horeca of telemarketing werken kennen we allemaal. Maar wil jij dit jaar nog een nieuw bijbaantje dat geheel anders is dan de doorsnee bijbaan? Lees dan snel verder want dit zijn 4 bijzondere bijbanen voor studenten in Amsterdam.

Mystery shopper

Er bestaan veel baantjes als mystery shopper. Hierbij beoordeel je winkels of restaurants terwijl je je voordoet als normale klant. Je let dan op klantvriendelijkheid, hygiëne en het naleven van regels. Minderjarigen proberen zo vaak drank of sigaretten te kopen. Bedrijven die worden gecontroleerd vragen overigens vaak zelf om te kijken of hun werknemers wel goed hun werk doen. De medewerkers zijn niet op de hoogte dat jij hen beoordeelt waardoor je een eerlijk beeld krijgt van de medewerkers. De mystery shopper wordt meestal ingehuurd door de winkels zelf. Vaak moet je een rijbewijs hebben om te mogen solliciteren, aangezien je over het algemeen met de auto naar de locatie gaat.

Junior Content Creator bij AmsterdamStudentenstad

Weet jij de leukste hotspots en beste studeerplekken te vinden in Amsterdam? Of wordt er een tof feestje gegeven waar jij bij bent? Ben je op de hoogte van de nieuwste winkels, budgetproef restaurantjes en het laatste studentennieuws? Ga dan als Junior Content Creator aan de slag en schrijf hier je eigen blogs over. Je informeert hiermee andere studenten in Amsterdam. Heb je een vlotte pen en schrijf je ook nog is foutloos Nederlands? Dan zoeken wij jou! Wil jij geld verdienen met jouw blogs?

Gids

Als student ken je vaak de stad op je duimpje. Veel bedrijven organiseren stadstours en zoeken daarvoor studenten. Je moet goed Engels kunnen praten maar dat hoeft niet in alle gevallen. Dagelijks krijg je toeristen die de leukste feitjes en de geschiedenis van de stad willen horen. Ga gezellig op pad en vermaak iedereen met jouw verhaal. Gids kan je ook zijn in musea, brouwerijen, tentoonstellingen of op een rondvaartboot.

Kistendrager

Een heel eervol beroep, kistendrager, wordt steeds vaker gedaan door studenten. O.a. Ferentes in Amsterdam zoekt studenten die naast hun studie dit interessante en respectvolle werk willen doen. Als kistendrager til je de kist tijdens een begrafenis naar en uit de auto. Vaak is er werk genoeg maar men kan niet heel ver vooruit plannen. Je tilt meerdere kisten per dag maar hebt onderweg tussen de opdrachten door tijd voor ontspanning en rust.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.