Skip to main content

3x slimme manieren om beter te studeren

Studeren als je een beetje chaotisch bent kan een flinke uitdaging zijn. Maar iedereen kan studeren, je moet er alleen achterkomen wat voor jou de meest effectieve manier is. Wij vertellen je hieronder over 3 slimme manieren om beter te studeren. Wie weet zit jouw ultieme studeertip er wel bij!

Goede materialen

Je kent 't wel: als je nieuwe sportkleding koopt word je gelijk meer gemotiveerd om daadwerkelijk te gaan sporten. Ditzelfde geldt eigenlijk ook voor studeren! Als je goede materialen hebt is het een stuk fijner leren. Een gegrafeerde pen aanschaffen met jouw motto erop is een goed begin! Daarnaast is het ook aan te raden om bijvoorbeeld Parker pennen te kopen. Deze gaan jarenlang mee, schrijven fijn en zijn te koop in verschillende kleuren. Tot slot heb je nog een groot schrift nodig met tabbladen om gestructureerd jouw aantekeningen te kunnen maken.

Pomodoro techniek

Waarschijnlijk heb je er nog nooit van gehoord, maar de Pomodoro techniek is een superhandige techniek om te kunnen leren. Het enige wat je ervoor nodig hebt is een kookwekker. Een kookwekker? Jawel! Zet de wekker op 25 minuten. In die 25 minuten ga je aan de slag met de materie. Je legt je telefoon weg, sluit alle afleidende tabbladen op je laptop en je doet - afhankelijk wat voor jou prettig is - een noise canceling koptelefoon op, of juist oortjes in met voor jou goede muziek. Na die 25 minuten mag je 5 minuten pauze nemen. Je gaat dansen, even scrollen op Insta of je maakt een kopje koffie; je stopt in ieder geval met leren. Daarna zet je de wekker weer op 25 minuten en ga je weer 25 minuten even aan de bak. Na 4 rondes mag je een langere pauze nemen van een half uur. Je brein is in staat om zich 25 minuten te concentreren, maar daarna wordt het lastig. Daarom krijg je 5 minuten pauze, dan kan je even alles loslaten, zodat je straks weer geconcentreerd verder kan leren. You can do it!

Van uitstel komt afstel

"Van uitstel komt afstel". Je hoort het je ouders nog zeggen, maar inmiddels weet je zelf ook dat dit de harde waarheid is. Door ergens enorm tegenop te zien, maak je het vaak veel groter dan het eigenlijk is. Als je eenmaal bent begonnen valt het erg mee, maar op dat moment is de deadline vaak al angstig dichtbij. Dat moet je dus voor zijn. Beloon jezelf om ervoor te zorgen dat je minder lang zal uitstellen. Wees niet te streng voor jezelf, het moet wel haalbaar zijn. Dus zeg bijvoorbeeld tegen jezelf dat je één hoofdstuk moet uitlezen, dan mag je een stukje chocola. Of ga twee uur aan je scriptie, dan mag je daarna een lekker broodje halen bij het bakkertje op de hoek. Door te motiveren, zal je minder uitstellen en behaal je je deadlines.

We hopen dat één van deze 3 slimme manieren om beter te studeren voor jou werkt. Heel veel succes!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.