Skip to main content

3x natuur in Amsterdam

Als student kom je vaak in een grote stad met veel prikkels. Elke dag krijg je te maken met veel verkeer, activiteiten en eventuele verplichtingen. Daarom is het fijn om af en toe de stad te kunnen ontvluchten. Een dagje naar het strand is een optie, maar je hoeft het eigenlijk niet eens zo ver te zoeken. In dit artikel vindt je drie prachtige stukjes natuur in Amsterdam!

Het Beatrixpark

In de Rivierenbuurt achter de RAI ligt het Beatrixpark. Het is een relatief klein park en bevat in het midden een groot grasveld dat omringd wordt door bomen en struiken. Verder is er een prachtig stukje water met riet en waterlelies waar je vanaf de loopbrug van kan genieten. De bezoekers komen voornamelijk naar het park toe om te sporten, de hond uit te laten, te spelen met de kinderen of om tot rust te komen. Op de warmere dagen kan je hier gezellig picknicken in het gras. Voor zij die rustig willen lezen in de natuur is dit de perfecte plek!

Het Vondelpark

Dit park is veruit het bekendste en grootste park in Amsterdam. Hier zijn niet alleen bewoners van Amsterdam te vinden, maar ook heel veel toeristen. Dit maakt het Vondelpark een gezellig en levendig stukje natuur. Het park is veelzijdig en er is altijd wel iets te doen of te zien. Zo worden er in het park verschillende evenementen georganiseerd en zijn er verschillende lunchgelegenheden.

Het Amsterdamse bos

In Amstelveen ligt het Amsterdamse bos. Als je een dagje weg wil, maar niet ver wilt reizen is dit een perfecte optie! Af en toe kom ik hier met vriendinnen of met mijn ouders. Dan wandelen of fietsen we eerst een stukje om nadien wat te eten en drinken bij het pannenkoekenhuis of de geitenboerderij. In het Amsterdamse bos worden meerdere keren per jaar sportevenementen georganiseerd, mede omdat de roeivereniging zich in het Amsterdamse bos bevindt. In de lente staan de Japanse bloesems in bloei; een prachtig beeld. Je moet dan wel opschieten, want deze bomen staan maar enkele weken in bloei!

De drie stukjes natuur hebben allemaal hun eigen functie in het bruisende Amsterdam. Zo kan iedereen genieten van het prachtige groen dat deze levendige stad te bieden heeft.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.